FOLLOW US: facebook twitter

Γέλιο και… θεωρίες συνωμοσίες επί σκηνής σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία!

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:

Καταχειροκροτήθηκε στην Αμαλιάδα η πρεμιέρα της παράστασης «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά από την ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής παρέμβασης δήμου Ήλιδας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με μια κωμωδία που έχει αγαπήσει το θεατρόφιλο κοινό, τους «Εχθρούς εξ αίματος» που έχει γράψει ο καταξιωμένος σκιτσογράφος Αρκάς, καταχειροκροτήθηκε στην πρεμιέρα της το βράδυ του Σαββάτου στον Πολυχώρο Ήλιδας, η θεατρική ομάδα Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος με την συνεργασία της θεατρολόγου Μένης Κοσμοπούλου, οι οποίοι έστησαν μια παράσταση που τα είχε όλα, χιούμορ, γέλιο αλλά και προβληματισμό, θεωρίες συνωμοσίας και στανικά σχέδια εκδίκησης, αλλά και ωραίες ερμηνείες από τα μέλη της πολυμελούς θεατρικής ομάδας.

Μια καλοδουλεμένη παράσταση δροσερή με πολύ κέφι , με ωραία σκηνικά, κοστούμια, εξαιρετικό φωτισμό και ηχτικά εφέ που έπαιξαν το δικό του ρόλο στην επιτυχία της παράστασης, πάνω σε ένα έργο διαχρονικά επίκαιρο, με το έξυπνο και καυστικό χιούμορ του Αρκά.

Στην υπόθεση του έργου «πρωταγωνιστές» είναι κάποια μέλη του ανθρώπινου οργανισμού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επιβίωσής τους, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε καταστολή, αυτά συναντιόνται για να ενημερώσουν το ένα το άλλο και συγκρούονται αφού όλα θεωρούν τον εαυτό τους απαραίτητο και μοναδικό για τον οργανισμό. Ενδιαφέρον αποκτά όταν το αριστερό νεφρό αντιλαμβάνονται ότι είναι «ξένο», δηλαδή μεταμοσχευμένο. Κάποια όργανα δεν θέλουν τον αλλοδαπό, επικρατεί διχασμός και αρχίζουν οι συγκρούσεις και οι… συνωμοσίες!

Έτσι, μέσα από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αλληγορικό λοιπόν, το θεατρικό έργο “Εχθροί εξ αίματος” του Αρκά, έχει ως κεντρικό άξονα τη διχόνοια και το που μπορεί αυτή να οδηγήσει Στο κείμενο υπάρχει βέβαια και ένας διάχυτος πολιτικός υπαινιγμός με προτροπή για ομόνοια και σύμπραξη.. Αθέατες πτυχές και κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια οδηγώντας την πλοκή σε ένα… ευρηματικό φινάλε.

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν επί σκηνής όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας που πρωταγωνιστούν στην παράσταση και συγκεκριμένα οι:Πίτσα Δημοπούλου, Αγγελική Κανελλοπούλου, Γιώτα Τσεριώνη, Γεράσιμος Λάβδας, Ανδρονίκη Κούτρα, Χαρά Θεοφιλοπούλου, Αλεξάνδρα Ψαρρή, Μαρία Πετρουτσά, Ελένη Βασιλικοπούλου, Σία Βασιλικοπούλου, Τάσος Φραγκιάς, Αγγελική Ντίκου, Βασίλης Καθόλος, Ζωή Μποβολέτη και Ιβάν Ιβάνοβ.

Οι παραστάσεις της ομάδα θα συνεχιστούν στον Πολυχώρο Ήλδιας ώς και Κυριακή 12 Μαρτίου εκτός Δευτέρας και Τρίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος