FOLLOW US: facebook twitter

Η Αμαλιάδα «υποδέχεται» το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου!

Ημερομηνία: 24-04-2023 | Συντάκτης:

28-30 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας αφιερωμένο στον Γ. Παπαναδρικόπουλο

  • Ο Δήμος Ήλιδας τιμά το θέατρο και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό και η διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας, που φέτος θα είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Παπανδρικόπουλο, είναι γεγονός. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως και τις 30 Απριλίου, με την συμμετοχή έξι Θεατρικών ερασιτεχνικών Ομάδων που προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο.

Τιμή για τους ανθρώπους του θεάτρου

Η διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου σηματοδοτεί και την μετονομασία του Πολυχώρου Πολιτισμού σε «Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας», όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε από τον ίδιο και συντελεστές των Θεατρικών Ομάδων.

«Ο χώρος αυτός ονομάζεται πια ‘Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας’ και έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι ο χώρος των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της πόλης και η ονομασία αυτή είναι και η τιμή που αποδίδουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται και προάγουν τον πολιτισμό» είπε χαρακτηριστικά .

Γιάννης Παπανδρικόπουλος

«Το θέατρο είναι πολιτισμός και η τέχνη κάνει καλύτερους τους ανθρώπους. Χρειάζονται οι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, αλλά κυρίως χρειάζεται να στηρίζουμε τους ανθρώπους που με μεράκι παράγουν πολιτισμό στον τόπο» υπογράμμισε ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος συνεχάρη τους ανθρώπους που ασχολούνται με το θέατρο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Γιάννη Παπανδρικόπουλο και στην ανεκτίμητη προσφορά του στα θεατρικά δρώμενα του τόπου, παρουσία των δυο εκ των τριών γιων του, Ανδρέα και Νίκου, τους οποίους και χαρακτήρισε άξιους απογόνους του.

Με έξι Θεατρικές Ομάδες

Το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος», θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Δήμου Ήλιδας, του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και των ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων της Αμαλιάδας.

Στόχος του είναι η ανάδειξη και η στήριξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η προώθηση νέων πρακτικών στην οργάνωση και διαχείριση των ερασιτεχνικών θεατρικών παραγωγών, που θα ανανεώσουν και παράλληλα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή καλλιτεχνών και θεατών απ΄ όλη την Ελλάδα, ενώ διοργανώνονται και εργαστήρια και για φέτος έχει προσκληθεί ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το σεμινάριο με Θέμα :«Προετοιμασία ρόλου: Από την ανάγνωση στην ερμηνεία» το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Απριλίου και ώρες 10.00-15.00.

Θέμης Μουμουλίδης

Σημαντική διοργάνωση

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εκ μέρους της Θεατρικής Ομάδας «Ερασιτέχνες» ο κ. Χάρης Κότσιφας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την συγκεκριμένη διοργάνωση, που δίνει χώρο στις Ομάδες να παρουσιάσουν τις δουλειές τους και τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά που το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Παπανδρικόπουλο, ο οποίος δίδαξε στους νεότερους στα πρώτα τους βήματα και μαζί με τον Ανδρέα Φρακογιαννόπουλο ήταν οι στυλοβάτες του ερασιτεχνικού θεάτρου.

Ο κ. Τάσος Φραγκιάς από την Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και κάλεσε τον κόσμο της περιοχής να παρακολουθήσει τις παραστάσεις.

Από την ίδια ομάδα η κα Γιώτα Τσεριώνη τόνισε ότι το θέατρο είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλους και η κα Ελένη Βασιλικοπούλου υπογράμμισε ότι το Φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό για την πόλη και πρέπει να γίνει πανελλαδικό, γιατί το θέατρο είναι πολιτισμός.

Ο κ. Λάζαρος Κυπριώτης από την Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού χαρακτήρισε πολύ καλό το θεσμό και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κλειστή ομάδα στο θέατρο και όλοι μπορούν να εκφραστούν μέσα από αυτό.

Εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Γιάννη Παπανδρικόπουλου ο γιος του Ανδρέας έδωσε συγχαρητήρια στον δήμο για την διοργάνωση και αναφερόμενος στον πατέρα του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν αυτός που ίδρυσε την πρώτη θεατρική ομάδα, με την παρουσίαση πολλών παραστάσεων και ήταν αυτός που είχε λάβει μία από τις πρώτες άδειες φορητού κινηματογράφου.

Πρόγραμμα Θεατρικών Δρώμενων

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

20.30 Τελετή Έναρξης- Χαιρετισμοί.

Παρουσίαση αφιερώματος στο Γιάννη Παπανδρικόπουλο

21.00 « ΕΔΩ » του Στέφανου Τασσόπουλου
ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΕΡΓΟ ( ΣΕ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ )
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣHΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μπουσδούκος

21.40 «Γιατί αφήνουμε την αγάπη να χάνει χρόνια;» απόσπασμα από το έργο «Η ζωή είναι εντάξει» του Γιάννη Καλαβριανού
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ερασιΤΕΧΝΕΣ
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκορδίλη

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

20.30 «Το Τραίνο» του ΑντόνΤσέχωφ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
Διασκευή κειμένου και σκηνοθετική ματιά:Λάζαρος Κυπριώτης, Γιώργος Δήμου

21.15 «Θυμάσαι;» του Σάκη Σερέφα
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΘΕΑΤΟ»- ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σκηνοθεσία : Γιάννης Δημάκας

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

20.30 «Σκηνές Καθημερινής Τρέλας»
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΖΑΧΑΡΩΣ»

  1. ΠΕΘΕΡΑ VS ΝΥΦΗ της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΑΚΚΑ-ΝΤΑΟΥΕΡ
  2. ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ της ΡΟΥΛΑΣ ΛΙΑΠΗ
  3. Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Τζένη Μπίθα

21.10 «Στην καρδιά του διαμαντιού» της Ευθυμίας Καπαγερίδου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Καλλιόπη Κοσμοπούλου

22.00 Τελετή Λήξης 2ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος