FOLLOW US: facebook twitter

Η Αιμοδοσία του Γ.Ν Πύργου αιμοδοτεί! Εσείς;

Ημερομηνία: 29-12-2021 | Συντάκτης:

Το δικό της μήνυμα για την αξία και την διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας έδωσε αιμοδοτώντας, όλη η ομάδα του Σταθμού Αιμοδοσίας


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το μήνυμα “Η Αιμοδοσία του Γ.Ν Πύργου αιμοδοτεί! Εσείς;” έστειλε η ομάδα του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, καθώς μέρες Χριστουγέννων και στην εκπνοή της δύσκολης λόγω κορονοϊού χρονιάς, έδωσε το καλό παράδειγμα με την εθελοντική αιμοδοσία όλου του προσωπικού, νοσηλευτικού και ιατρικού. Με τον τρόπο αυτό έκαναν και πράξη την έκκληση που κάνουν καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, προσφέροντας λίγο από το αίμα τους και τον χρόνο τους, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Έτσι έδωσαν το καλό παράδειγμα και ανάρτησαν μάλιστα τις φωτογραφίες από την δική τους αιμοδοσία, στα social media, διαδίδοντας την αξία που έχει η εθελοντική αιμοδοσία.

Τελευταία αιμοδότησε με πολύ χαμόγελο και καλή διάθεση η προϊσταμένη πλέον – μετα την συνταξιοδότηση της κ. Κων/νας Πανέτα, βιοπαθολόγος κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη που ανέφερε: “Η προσφορά μου προς τον συνάνθρωπο έτσι ολοκληρώνεται!!!! Το “κάλλιο αργά παρά ποτέ” μου ταιριάζει!!! Ευχαριστώ όλη τη χαρούμενη και έμπειρη ομάδα της αιμοδοσίας μας, που δίνει στην πολύτιμη αυτή πράξη προσφοράς του κάθε αιμοδότη μας, το νόημα που της αρμόζει!!”

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλώσει σε προγενέστερο ρεπορτάζ μας η κυρίες Κ. Πανέτα και Ε. Ζαχαριαδάκη “Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, μεταγγίζει όλο το νομό. Οι ετήσιες ανάγκες της Μονάδας Αιμοδοσίας του Ν. Πύργου σε μονάδες αίματος δεν καλύπτονται από τον αριθμό των αιμοδοτήσεων που γίνονται στην Υπηρεσία της Αιμοδοσίας , με αποτέλεσμα να απευθυνόμαστε καθημερινά για βοήθεια στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και σε άλλες υπηρεσίες αιμοδοσίας της χώρας, διαταράσσοντας έτσι κατά έναν τρόπο την ασφαλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας των ασθενών που απευθύνονται στο Νοσοκομείο του Πύργου για μετάγγιση. Οι ετήσιες αιμοδοτήσεις στην Αιμοδοσία Πύργου αγγίζουν τις 2.500 περίπου ενώ αντιστοίχως οι μεταγγίσεις ξεπερνούν τις 3.500!”

Να πούμε ακόμα ότι στην παρούσα φάση με την νέα έξαρση του κορονοϊού και την διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον και την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών , οι ανάγκες για αίμα είναι ακόμα μεγαλύτερες, οπότε η είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης και του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών. Ας ελπίσουμε λοιπόν την νέα χρονιά που έρχεται σε λίγο, το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας που έστειλε με το δικό της παράδειγμα η ομάδα του του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν Πύργου να πιάσει τόπο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος