FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της Εστίασης στην Ηλεία: “Στηρίξτε την εστίαση πριν να είναι αργά, αλλιώς τελειώσαμε!”

Ημερομηνία: 29-12-2021 | Συντάκτης:

Αντιδρούν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι της Εστίασης στην Ηλεία στα νέα περιοριστικά μέτρα– Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν σε ισχύ πριν τις 3 Ιανουαρίου


Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου


Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα νέα μέτρα στους επαγγελματίες της εστίασης, που αν και κατανοούν ότι υπάρχει ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, δηλώνουν όμως ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με τους νέους περιορισμούς, ειδικά αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη από το κράτος. Τις περισσότερες αντιδράσεις εκφράζουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και κυρίως μπαρ και νυχτερινών κέντρων, που τους καλούν, όπως λένε, να βάλουν λουκέτο τα μεσάνυχτα, όταν δηλαδή ξεκινά η δουλειά. Τα νέα περιοριστικά μέτρα, θα εφαρμοστούν από την επόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν σε ισχύ και πριν την Πρωτοχρονιά απόφαση που θα ληφθεί σήμερα. Ωστόσο τα νέα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και την νυχτερινή διασκέδαση, δεν πλήττουν μόνο τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους που για μια ακόμα φορά έχουν βγάλει… διαβατήριο στην ανεργία!
Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τους επιχειρηματίες εστίασης σε Πύργο και Αμαλιάδα που επισημαίνουν ότι η εστίαση είναι το εξιλαστήριο θύμα καθώς έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα με την πανδημία και δεν θα μπορέσει πλέον να ανταπεξέλθει.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου Σωματείο Εστίασης

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Σωματείου Εστίασης ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου όπου αναφέρονται τα εξής:
«Η εστίαση δεν θα αντιδράσει στο άκουσμα τον νέων μέτρων. Γιατί να αντιδράσει? Δεν υπάρχει λόγος αντίδρασης. Οτι και να γίνει η εστίαση φταίει για όλα.
Η εστίαση είναι ο παραλήπτης και εξιλαστήριο θύμα της πανδημίας για την Κυβέρνηση.
Η εστίαση είναι η αιτία που πεθαίνει ο κόσμος, η εστίαση φοροδιαφεύγει, η εστίαση παρανομεί, η εστίαση έχει πάρει τα περισσότερα, η εστίαση…, η εστίαση… .
Όταν η εστίαση θα πεθάνει τότε θα αναρωτιέστε που κάνατε λάθος.
Θα είναι όμως αργά και δεν θα υπάρχει γυρισμός!
Η εστίαση δέχεται απανωτά χτυπήματα και δυστυχώς παλεύει μόνη της.

Κανείς δεν βλέπει τι έρχεται. 80.000 επιχειρήσεις η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας σβήνει καθημερινά σιγά, σιγά και βασανιστικά.

Από την εξαγγελία των νέων μέτρων περιορισμού λόγω Covid στις 3 Νοεμβρίου ’21, ο τζίρος στα καθιστικά των καταστημάτων έπεσε αυτόματα 30% και από τότε η πτώση βαίνει διαρκώς αυξανόμενη. Το κόστος των Α’ υλών έχει εκτοξευτεί. Αυτή τη στιγμή το συνολικό κόστος ενέργειας ενός τέτοιου καταστήματος είναι πολλαπλάσιο του ενοικίου αυτού, και περισσότερο από διπλάσιο από το νορμάλ κόστος των προηγουμένων ετών.

Συμπερασματικά, αν κρατήσει ακόμα λίγους μήνες αυτό, θα οδηγηθούν σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Δεν ζητάμε δανεικά, δεν ζητάμε ελεημοσύνη, υπολειτουργούμε με κρατική εντολή για λόγους εθνικού συμφέροντος. Βρισκόμαστε μέσα στη δίνη μιας μεγάλης καταστροφής. Μην απαντήσετε με νούμερα και στατιστικές γιατί απλά τα επικοινωνιακά τρικ ή οι αφορισμοί υπουργών για τον κλάδο της εστίασης δεν αφορούν κανέναν πλέον. Κύριοι της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης: είναι σίγουρο ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι του κλάδου θα αφανιστούν. Το σίγουρο επίσης είναι ότι όλοι αυτοί ψηφίζουν. Μην απορήσετε αν στις επόμενες εκλογές σας αγνοήσουν.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος