FOLLOW US: facebook twitter

Γυρίσματα στην Αρχαία Ολυμπία για βρετανικό ντοκιμαντέρ

Ημερομηνία: 14-12-2023 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Παιδικό ντοκιμαντέρ βρετανικής παραγωγής θα γυριστεί στην Αρχαία Ολυμπία τον ερχόμενο Απρίλιο, καθώς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενέκρινε το σχετικό αίτημα και χορήγησε την άδεια κινηματογράφησης στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, καθώς και άδεια χρήσης των απεικονίσεων αρχαιολογικού περιεχομένου.

Πρόκειται για επεισόδιο που θα αφηγείται την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από το παρελθόν μέχρι και σήμερα («The History of the Olympics, Then and Now»), απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών και θα προβληθεί στο διαδικτυακό κανάλι «Laura learns History» της παρουσιάστριας Lauren Grierson.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μία ημέρα και θα πραγματοποιηθούν από τριμελές συνεργείο το διάστημα από 22 έως 26 Απριλίου 2024.Οι όποιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν υπό την έγκριση και εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και το υλικό της κινηματογράφησης (οπτικοακουστικό έργο) κατά τη χρήση του θα περιλαμβάνει απαραιτήτως τις γνωστοποιήσεις δικαιωμάτων και της προέλευσης των μνημείων στα ελληνικά και αγγλικά.

Η Laura Grierson είναι Βρετανίδα παραγωγός ταινιών και από το 2020 έχει δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγό της το εκπαιδευτικό κανάλι Lauren Learns History, στο οποίο προβάλλονται ντοκιμαντέρ τα οποία εξερευνούν την ιστορία για  οικογενειακό κοινό. Μέχρι τώρα έχει κάνει την παραγωγή και την παρουσίαση 25 ντοκιμαντέρ μέχρι σήμερα, γυρίζοντας σε μουσεία και ιστορικούς χώρους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεργαζόμενη με ιστορικούς, ηθοποιούς και ιστορικούς διερμηνείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος