FOLLOW US: facebook twitter

Γνωριμία των μαθητών του ΓΕΛ Πελοπίου με τα θρησκευτικά και βυζαντινά μνημεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 30-11-2023 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο καινοτόμου προγράμματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Με στόχο την γνωριμία των μαθητών μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου Πελοπίου με τα θρησκευτικά μνημεία της Ηλείας έτσι ώστε να αναδειχθεί η σπουδαιότητά τους, πραγματοποιήθηκε σχετική ομιλία την περασμένη Πέμπτη στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου με θέμα “Τα Θρησκευτικά Μνημεία του Τόπου μας“. 

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Κουρκούτας, καθηγητής φιλόλογος στο Γυμνάσιο Καράτουλα, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Παρουσιάζουμε τα θρησκευτικά μνημεία και τα βυζαντινά μνημεία του νομού Ηλείας. Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα μνημεία του τόπου τους και φυσικά να προβληθούν σε άλλα σχολεία με τα οποία υπάρχει συνεργασία στο πλαίσιο αυτής της πολιτιστικής συνεργασίας. Πιστεύουμε ότι με το ιστορικό υλικό που θα προσφέρουμε θα δώσουμε μία μικρή εικόνα στα παιδιά να σχηματίσουν για το πρόσφατο παρελθόν τους και κυρίως με την θρησκευτική διάσταση της Ηλείας»

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Πελοπίου κ. Γεώργιος Μπίρμπας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η δράση αυτή οργανώθηκε και συντονίστηκε από τους συναδέλφους κα. Ευγενία Καλογέρου, κα. Βασιλική Μπίτσικα και κ. Ασημάκη Κούτσιο, με την αρωγή του Υποδιευθυντή του σχολείου μας κ. Στυλιανού Γιαννακέα, τους οποίους θερμά ευχαριστώ. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προσκεκλημένους που μας τιμούν με την παρουσία τους, το Σύλλογο Καθηγητών του σχολείου που σταθερά επιλέγει και στηρίζει δράσεις εξωστρέφειας και δημιουργικότητας – όπως η σημερινή – καθώς και τον εκλεκτό προσκεκλημένο ομιλητή μας κ Γεώργιο Κουρκούτα που δέχτηκε να μας αφιερώσει το χρόνο του και να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις του».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα. Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία συνεχάρη το σχολείο για την εξαιρετική και αντάξια της ιστορίας του, πρωτοβουλία, προτρέποντας τους μαθητές/-τριες να συνεχίσουν ακάματα και με φιλοτιμία να στηρίζουν και να ενισχύουν τις δράσεις του σχολείου. Να σημειωθεί πως η ομιλία συνδυάζεται με τα Καινοτόμα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εντάσσεται δε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Γενικού Λυκείου Πελοπίου με το Πατερικό Ίδρυμα Πατριαρχικών Μελετών της Ιεράς Μονής των Βλατάδων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Θεσσαλονίκης

Με την ολοκλήρωση της δράσης ομάδα μαθητών/-τριών του σχολείου θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, για να παρουσιάσουν στη Διημερίδα Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του Δικτύου ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης τα ερευνητικά τους δεδομένα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot