FOLLOW US: facebook twitter

«Γλυκά» Χριστούγεννα!

Ημερομηνία: 24-12-2022 | Συντάκτης:

Το εορταστικό τριήμερο αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στα ζαχαροπλαστεία της Ηλείας που έως και χθες ήταν χαλαρή

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου-Κική Κολοβέρου

Τα γλυκά τις ημέρες των εορτών και ειδικά τα Χριστούγεννα, έχουν την τιμητική τους και σίγουρα δεν θα λείψουν από κανένα σπίτι όσα οικονομικά ζόρια και να έχουν τα νοικοκυριά. Βεβαίως η αγοραστική κίνηση στα ζαχαροπλαστεία, αναμένεται να κορυφωθεί το τριήμερο των Χριστουγέννων, αφού όπως αναφέρουν ζαχαροπλάστες του Πύργου μέχρι και χθες η κατάσταση ήταν αρκετά χαλαρή. Όμως, κάτι το γιορτινό τραπέζι, κάτι τα καλέσματα και οι ονομαστικές γιορτές, θα βοηθήσουν σημαντικά. Οι ιδιοκτήτες των ζαχαροπλαστείων όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες στην αγορά προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές στα περσινά επίπεδα έτσι ώστε το γλυκό να παραμείνει ελκυστικό για τον καταναλωτή, χωρίς διατηρώντας βεβαίως την ποιότητα, με πρώτα υλικά. Kουραμπιέδες, μελομακάρονα σε διάφορες γεύσεις, , δίπλες, σοκολατένια τσουρέκια, σοκολατόπιτες, όλα ετοιμάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Ας δούμε τι μας είπαν ζαχαροπλάστες του Πύργου:

Άκης Σμαρνάκης – Patisserie ΣΜΑΡΝΑΚΗ

Το ζαχαροπλαστείο Σμαρνάκης στον Πύργο για ακόμα μια χρονιά ετοίμασε  μια απίστευτη ποικιλία εκατοντάδων γλυκών και πραγματικά οι βιτρίνες του συναρπάζουν, χάνεται το μάτι στα χρώματα,  καθώς ιδιαίτερα οι τούρτες του με ποικίλα σχέδια και γεύσεις, είναι πραγματικά κομψοτεχνήματα! Ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Άκης Σμαρνάκης αναφέρει ότι η κίνηση είναι ακόμα σχετικά χαλαρή, ωστόσο από σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί ενώ υπάρχουν πολλές παραγγελίες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και για δώρα.

« Ακόμα δεν έχουμε μπει στο πικ της αγοραστικής κίνησης, ωστόσο το εορταστικό τριήμερο πιστεύω ότι θα κορυφωθεί το ενδιαφέρον. Ο κόσμος προτιμά τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών αλλά και τούρτες, γαλακτομπούρεκα και τάρτες για δώρα αλλά και για το σπίτι. Οι συνεχείς ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, όπως και το ενεργειακό κόστος έχουν δημιουργήσει όπως καταλαβαίνετε ένα ασφυκτικό πλαίσιο για όλες τις επιχειρήσεις. ωστόσο εμείς προσπαθούμε να τις απορροφήσουμε οι ίδιοι όπως μπορούμε με αδιαπραγμάτευτη όμως την ποιότητα. Οι τιμές μας είναι ακριβώς ίδιες με πέρυσι, γιατί αν προχωρούσαμε σε αυξήσεις δεν θα είχαμε καθόλου δουλειά. Αναφέρω λ.χ  τα μελομακάρονα που πωλούνται όπως και πέρυσι με 13 ευρώ και ποικιλίες αυτών με  διάφορες γεύσεις με 14 ευρώ. Προτιμήσαμε λοιπόν να κρατήσουμε σταθερές τις τιμές μας για να διατηρήσουμε και την πελατεία μας. Άλλωστε οι καταναλωτές έχουν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη γκάμα γλυκών και ένα εύρος τιμών».

 Μαρία Πάτσιου, “PATSIOSPatisserie”

«Ενδιαφέρον πάντα υπάρχει τις γιορτινές μέρες, και παρόλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν όλες οι οικογένειες, τα γλυκά δε λείπουν από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εμείς όπως και οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουμε προσπαθήσει να συμπιέσουμε σε τιμές σε επίπεδα που ο κάθε καταναλωτής θα μπορέσει να κάνει τις αγορές του, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες ύλες και η ενέργεια έχουν προκαλέσει σε όλους μας πολύ σοβαρά έξοδα. Τα γλυκά που επιλέγουν οι καταναλωτές από το ζαχαροπλαστείο μας είναι μελομακάρονα και κουραμπιέδες με φρέσκα πάντα και ποιοτικά υλικά, δίπλες με ντόπιο μέλι, τσουρέκια γεμιστά με κάστανα και σοκολάτα και χίλια-δύο γλυκίσματα για τις ημέρες αυτές».

Έλσα Μπερντούφι, «Φούρνος του Γιάννη»

«Η κίνηση είναι περιορισμένη και δε θυμίζει και πολύ παραμονές Χριστουγέννων. Τα νοικοκυριά δυσκολεύονται αρκετά εξαιτίας της ακρίβειας σε καθημερινά αγαθά αλλά και της ενέργειας για αυτό και εμείς προσπαθήσαμε να συμπιέσουμε τις τιμές, να απορροφήσουμε τις αυξήσεις των πρώτων υλών και να τις διατηρήσουμε σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Έτσι, τα προϊόντα μας που είναι όλα χειροποίητα τα προσφέρουμε σε τιμές σχεδόν ίδιες με πέρυσι. Τα τσουρέκια 10 ευρώ, τις δίπλες 13 ευρώ το κιλό και τους κουραμπιέδες 12,80 το κιλό.

Πιστεύω, ότι τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δε θα λείψουν από κανένα σπίτι!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot