FOLLOW US: facebook twitter

Αγορές μέχρι και την τελευταία στιγμή για το γιορτινό τραπέζι!

Ημερομηνία: 24-12-2022 | Συντάκτης:

Αυξημένη η κίνηση στα κρεοπωλεία του Πύργου που έχουν διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές τους

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Κορυφώνεται σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων η κίνηση στα κρεοπωλεία της πόλης για το εορταστικό τραπέζι με τους καταναλωτές να επιλέγουν κρέατα και πουλερικά από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της τοπικής αγοράς που προσφέρουν ποιότητα και καλές τιμές. Οι κρεοπώλες, έχουν καταφέρει να απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος των αυξήσεων σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τους πελάτες τους ώστε να μην λείψει τίποτα από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Έτσι την παραδοσιακή γαλοπούλα τη βρίσκει κανείς από 8 έως 10 ευρώ, το αρνάκι στα 10 ευρώ, τα χοιρινά από 4 έως 6,80 και το μοσχαράκι από 7,90 έως 11,80 ευρώ το κιλό.

Η κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Πύργου κ. Στάθη Παπανδρέου έχει ξεκινήσει πολύ καλά και κυρίως τις δυο τελευταίες μέρες είναι μεγάλη καθώς οι Έλληνες είθισται να ψωνίζουν πάντα την τελευταία στιγμή. «Είμαστε ικανοποιημένοι από την αγοραστική κίνηση, ο κόσμος ψωνίζει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και στα παραδοσιακά κρεοπωλεία μπορεί να βρει καλά και ποιοτικά κρέατα σε πολύ καλές τιμές. Η γαλοπούλα, για την οποία πολύς λόγος έχει γίνει ότι η τιμή της είναι αυξημένη, ξεκινά από 8 ευρώ έως 10 ευρώ, δηλαδή έχει ελάχιστη διαφορά σε σχέση με πέρυσι.  Από εκεί και πέρα, επιλέγουν χοιρινό, μοσχάρι, κατσίκι, χοντρό και πουλερικά για σούπες» τόνισε και απευθυνόμενος σε όλους τους καταναλωτές τους προέτρεψε να επιλέγουν τον παραδοσιακό κρεοπώλη για τις αγορές τους καθώς αυτός γνωρίζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τα κρέατα και την ποιότητα τους. «Να μην κοιτάνε μόνο το μισό ευρώ λιγότερο που μπορεί να βρουν τα κρέατα αλλά την ποιότητα που τους προσφέρουν οι παραδοσιακές κρεοπώλες που γνωρίζουν τα κρέατα που πωλούν από το μαντρί μέχρι να φτάσουν στο κρεοπωλείο. Σε σχέση με πέρυσι, βλέποντας ότι όλα έχουν αυξηθεί, έχουμε προσπαθήσει να διατηρήσουμε τις τιμές για να ψωνίσει ο κόσμος. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σε όλους με υγεία!».

Αρκετά ικανοποιητική είναι η κίνηση σύμφωνα με τον κρεοπώλη κ. Γιάννη Μαλλιόπουλο τονίζοντας ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

«Ο κόσμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα και θέλει να έχει ένα πλούσιο τραπέζι για να περάσει καλά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε αυξημένη κίνηση καθώς οι καταναλωτές έχουν προνοήσει, έχουν το κομπόδεμα τους για το γιορτινό τους τραπέζι.

Προτιμούν λοιπόν την παραδοσιακή γαλοπούλα στα 9,80 το κιλό, το αρνάκι στα 10 ευρώ, χοιρινό από 4 έως 6,80 ανάλογα το κομμάτι αλλά και το μοσχάρι από 7,90 έως 11,80 το κιλό.

Σίγουρα ο κόσμος έχει επηρεαστεί από την ακρίβεια αλλά πάντα φροντίζει για το γιορτινό τραπέζι.

Χρόνια πολλά σε όλους!».

Ο  κρεοπώλης κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος από το κρεοπωλείο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – στην οδό Θεμιστοκλέους- αναφέρει μιλώντας στην Πρωινή ότι η αγοραστική κίνηση βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, τα κρέατα είναι εκλεκτά και ελαφρώς αυξημένες οι τιμές φέτος σε κάποια από αυτά. Σε ότι αφορά τις προτιμήσεις των καταναλωτών αναφέρει: « Ο κόσμος παραδοσιακά προτιμάει τις νωπές χωριάτικες κότες για την Χριστουγεννιάτικη κοτόσουπα, ενώ αρκετοί καταφεύγουν στην γαλοπούλα, αλλά και γενικότερα διάφορα είδη κρέατος γιατί υπάρχει και το ρεβεγιόν αποβραδίς όπως αρνάκι, κατσικάκι, χοιρινό, ρολό κρέατος αλλά και μπριζόλες. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλον τον κόσμο».

Ο κ. Γιάννης Τοπιντζής από το κατάστημα ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ στον Πύργο τονίζει ότι η κίνηση για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, ενώ είναι αρκετές και οι παραγγελίες κυρίως για νωπές γαλοπούλες, κότες και κοκόρια, ενώ αρκετός κόσμος προτιμά και κατεψυγμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως γαλοπούλες, αγριογούρουνο αλλά και πιο εξεζητημένες επιλογές ( ντελικατεσέν) όπως πέρδικες, παπιά, χήνες  κλπ.

«Η αγοραστική κίνηση έχει αρχίσει σε έντονους ρυθμούς από την Δευτέρα, οι καταναλωτές προτιμούν κότες για την παραδοσιακή κοτόσουπα που τρώμε εδώ στην Ηλεία) αλλά και γαλοπούλες φρέσκιες και κατεψυγμένες και βεβαίως όλα τα υπόλοιπα πουλερικά. Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες περίπου 15% στα περισσότερα είδη, αύξηση που δεν μπορεί όμως να καλύψει ουσιαστικά τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις και το ενεργειακό κόστος που έχουν βουλιάξει τις επιχειρήσεις και όλοι οι επαγγελματίες προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να απορροφήσουμε αυτές τις αυξήσεις.

Το χαρακτηριστικό της φετινής εορταστικής περιόδου, είναι ότι οι καταναλωτές προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους, χωρίς ωστόσο να τους λείψει κάτι, περιορίζουν δηλαδή τις ποσότητες και τις σπατάλες άλλων χρόνων με βάση όμως πάντα την ποιότητα την οποία δεν παζαρεύουν. Σε ότι αφορά τις τιμές η νωπή γαλοπούλα κοστίζει 7,78 ευρώ το κιλό, η κατεψυγμένη 4,78 ευρώ, η νωπή κότα ξεκινά από 3,38 ευρώ και ανεβαίνει όταν είναι ελευθέρας βοσκής ή βιολογική και τα νωπά κοκόρια από 5,50 ευρώ το κιλό. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλον τον κόσμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος