FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασαν την Ημέρα Σκέψης με απονομή μεταλλίων, τραγούδια και χορό

Ημερομηνία: 27-02-2024 | Συντάκτης:

Παλιοί και εν ενεργεία Πρόσκοποι με τους φίλους τους

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης γιόρτασαν το βράδυ του Σαββάτου, παλιοί και εν ενεργεία Πρόσκοποι της περιοχής στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου «Πιπερίτσα», σε μια βραδιά που είχε αναφορές για το βαθύτερο νόημα της ημέρας, απονομή μεταλλίων, τραγούδια, χορό και διασκέδαση.

Την βραδιά άνοιξε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος με χαιρετισμό και αναφορά στα Υψηλά Ιδεώδη και τις Αξίες της Κίνησης που είναι όπως είπε προμετωπίδα και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, ενώ αναφέρθηκε και στην θετική επίδραση της στην ανέλιξη της κοινωνίας, σύμφωνα και με το πάντα επίκαιρο μήνυμα του προσκοπισμού «Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο».

Ακολούθησε η τιμητική απονομή του Μεταλλίου των «Φίλων του Προσκοπισμού» στον Δασάρχη Παναγιώτη Λάττα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο να κάνει αναφορά στην προσωπικότητα, την συνέπεια και την αφοσίωση του στο έργο που επιτελεί. Το μετάλλιο έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννήςπου υπήρξε στέλεχος του τοπικού Προσκοπισμού μίλησε για το σημαντικό έργο των προσκόπων διαχρονικά τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως η συμπαράσταση του δήμου στην κίνηση είναι δεδομένη.

Ο κ. Λάττας φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε για το μετάλλιο και έκανε αναδρομή στην πολύχρονη παρουσία του στον Προσκοπισμό.

Επίσης τιμήθηκε ο Υπαρχηγός Παναγιώτης Καλαμπρέζος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο οποίος μίλησε για την Παγκοσμιότητα της κίνησης που καλλιεργεί την ιδέα της παγκόσμιας φιλίας και ειρήνης. Το μετάλλιο έδωσε ο Λιμενάρχης Κατακόλου Απόστολος Γκατζιός που μίλησε και αυτός για το νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης που δίνει σε όλους την ευκαιρία να τιμήσουν το όραμα των ανθρώπων που έδωσαν σάρκα και οστά αλλά και διέδωσαν την ιδέα του Προσκοπισμού, σ’ όλο τον κόσμο,προσθέτοντας τα προσωπικά του βιώματα από τη δική του θητεία ως στέλεχος στην 1η ομάδα Πύργου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ τραγούδι από τους μουσικούς Γιώργο Μιχαηλίδη, Μιχάλη Τζίφα, Μάκη Ρομποτή και Σταυρούλα Φράγκου ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσε το Χορευτικό τμήμα του συλλόγου Γορτύνιων.

Κ.Κ.


1 Σχόλια για "Γιόρτασαν την Ημέρα Σκέψης με απονομή μεταλλίων, τραγούδια και χορό"

  1. Ο/Η Παναγιωτης Αχιλλεοπουλος0 λέει:

    Μπράβο σας και συγχαρητήρια στους παλιούς συναδέλφους ως παλιός προσκόπους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia