FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάρες μέρες σε… σκηνές στην πλατεία Λεχαινών από τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων!  

Ημερομηνία: 30-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε σκηνές δίπλα ακριβώς από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στα Λεχαινά, έχουν κατασκηνώσει χρονιάρες μέρες από την παραμονή των Χριστουγέννων οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών, μη αντέχοντας όπως λένε και όπως γράφουν και στο πανό τους την βρώμα που αποπνέει εργοστασιακή μονάδα στο χωριό τους.

Αυτή είναι μάλιστα η πολλοστή φορά που προχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την βρώμα που μας κρατά μακριά από τα σπίτια μας» όπως λένε χαρακτηριστικά και που όπως λένε αν δεν δοθεί λύση είναι αποφασισμένοι να μείνουν στις σκηνές της πλατείας των Λεχαινών και την Πρωτοχρονιά και να υποδεχθούν τον νέο χρόνο διαμαρτυρόμενοι. Επισημαίνουν δε ότι δεν είναι το πρόβλημα μόνο περιβαλλοντικό, αλλά κυρίως υγείας σύμφωνα και με την έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο δικηγόρος των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Κατσαμπέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια συντελείται στην περιοχή μια περιβαλλοντική καταστροφή.  Η μόλυνση αγγίζει τα σπίτια μας και η έκθεση του Πανεπιστημίου μιλά για ενώσεις που προέρχονται από την μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων  κρέατος ενώσεις βλαβερές για την υγεία μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε πιά στα σπίτια μας. Αν η Περιφέρεια συνεχίσει να κωφεύει και δεν λάβει δραστικά μέτρα απέναντι σε αυτή την εταιρεία οι κάτοικοι θα αντιδράσουμε πιο δυναμικά και θα φθάσουμε στα άκρα. Επίσης πρέπει να πάρουν και οι βουλευτές του νομού. Το πρώτο βήμα αντίδρασης γίνεται εδώ στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου Λεχαινών και δείχνουμε ότι έχουμε εκδιωχθεί από τα σπίτια μας. Είναι η πρώτη πρωτοχρονιά που φθάσαμε στα όριά μας. Πρωτοχρονιά στα αντίσκηνα λόγω βρώμας που υπάρχει στο χωριό μας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος