FOLLOW US: facebook twitter

Γιατί ζήτησε παραιτήσεις ο Λυμπέρης – Τι αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Ήλιδας

Ημερομηνία: 20-01-2021 | Συντάκτης:

Η καταψήφιση της ακύρωσης του διαγωνισμού για τη λειτουργία της κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης ήταν ο αιτία της παραίτησης των δύο αντιδημάρχων Ήλιδας Θανάση Φουντά και Χρήστου Νικολόπουλου, όπως αποκάλυψε  χθες ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης σε συνέντευξή του στις «Πρωινές Διαδρομές» (letrina fm).

Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως αμφότερους πως η υπερψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης στην Οικονομική Επιτροπή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Το θέμα επανήλθε πριν από έναν μήνα, να ψηφιστεί η νέα διακήρυξη. Δύο αντιδήμαρχοί μου είπαν πάλι το ίδιο, ότι δεν ψηφίζουν. Τους εξήγησα ότι σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει δεν ψηφίζεις. Παραιτείσαι και πηγαίνει ο άλλος ο οποίος δεν φοβάται και έχει διάθεση να προχωρήσει και να σπρώξει το κάρο να κάνουμε  δουλειά. Αυτή είναι όλη ιστορία και προχωράμε παραπέρα. Είμαι εντάξει με τους συνεργάτες μου, τους πρώην  αντιδημάρχους και όπως θα είμαι και με τους επόμενου, όπως εντάξει ήμουνα τόσα χρόνια με τους αντιδημάρχους», τόνισε και επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι ζήτησε την παραίτησή τους, σημειώνοντας ότι κάθε ευθύνη των αποφάσεων ανήκει στον  ίδιο.

«Την υποχρέωση υπογραφή της σύμβασης την έχω εγώ και υπόλογος για κάθε αστική ευθύνη είμαι εγώ. Αυτά τα είχα εξηγήσει. Εκείνοι έπρεπε να ψηφίσουν τη διακήρυξη στην οικονομική επιτροπή χωρίς να έχουν καμία ευθύνη. Δεν κατέστη δυνατόν να τους το εξηγήσω, να το καταλάβουν να το ξεπεράσουν, σπεκουλάρει  πάνω σε αυτό ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μιλά για δημοκρατία μέσα στην παράταξη μου και  ο οποίος έχει κάνει όλα αυτά τα πράγματα τα οποία σας είπα προηγουμένως. Κατάλαβαν ότι έτσι δεν μπορώ να συνεχίσω, αν δεν ψηφίζουν οι αντιδήμαρχοι κρίσιμα θέματα. Τα αναγνωρίζω όλα, ειδικά όταν είναι νέοι άνθρωποι και άπειροι. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση και της περίεργης ατμόσφαιρας η οποία υπάρχει και των διαφόρων διαδόσεων και τρομοκρατικών απειλών ότι μπορούν να βρεθούν στα δικαστήρια, λογικό είναι να έχουν ενδοιασμούς», εξήγησε και πρόσθεσε ότι και οι δύο παραιτηθέντες παραμένουν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος