FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Σταθόπουλος: Κρέστενα ιστορικά

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:

Μετά από συστηματικές προσπάθειες του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ με πρόεδρο τον Γιάννη Σταθόπουλο (1983-1986),  το Υπουργείο Εσωτερικών με το 349/1985 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ αναγνωρίζει την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ σε ΔΗΜΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ για λόγους «ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ».

Στην αναγνώριση αυτή συνέβαλαν:  1) ο νόμος που είχε ψηφιστεί και πρόβλεψε την δυνατότητα για την αναγνώριση ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ με ιδιαίτερη ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, σε ΔΗΜΟΥΣ. 2) Η εμπεριστατωμένη εισήγηση του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ που λήφθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ 3) η κινητοποίηση όλων των φορέων της ΚΡΕΣΤΑΙΝΑΣ.

Το Προεδρικό Διαταγμα υπογράφει ο τότε Πρόεδρος τα Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκης  , ο αδελφός του οποίου είναι γαμπρός της ΚΡΕΣΤΕΝΑΣ.

Το  1998  εμ την Μεταρρύθμιση του <<ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ>>, επανιδρύθηκε ο Δήμος Σκιλλούντος ο οποίος είχε καταργηθεί το 1912 μετά από συνενωση 16 κοινοτήτων περίξ αυτού, με έδρα  τα ΚΡΕΣΤΕΝΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ άρχισε την ιστορία του το 1870, με πρώτο δήμαρχο τον Μιλτιάδη Κουκόπουλο που εξελέγη δύο φορές  και τον οποίο διαδέχθηκε ο Γεώργιος Πανταζόπουλος ο οποίος επίσης εξελέγη δύο φορές.

Το 2010  με την μεταρρύθμιση του  <<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ>>, οι δήμοι Αλιφείεας και Σκιλλούντος συνενώθηκαν και αποτέλεσαν τον σημερινό δήμο Ανδρίταινας – Κρεστένων με διοικητική έδρα τα ΚΡΕΣΤΕΝΑ και ιστορική έδρα την ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ.——

Κρέστενα ,4/7/2020 Γιάννης Σταθόπουλος- τελευταίος κοινοτάρχης Κρεστένων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος