FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Αντωνόπουλος, πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου: Η φετινή κυνηγετική σεζόν εξελίσσεται απροσδόκητα καλά

Ημερομηνία: 10-10-2020 | Συντάκτης:

Καλά κυνήγια με ασφάλεια για τους ίδιους και τους συναδέλφους τους καθώς και σεβασμό σην προστασία των θηραμάτων και του περιβάλλοντος, ευχήθηκε σε όλους τους κυνηγούς ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Γιάννης Αντωνόπουλος.

Ο κ. Αντωνόπουλος  μιλώντας για την νέα κυνηγετική σεζόν καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοι της περιοχής τόνισε ότι “Η φετινή κυνηγετική περίοδος εξελίσσεται απροσδόκητα καλά, καθώς οι άδειες θήρας είναι αυξημένες και το ενδιαφέρον των κυνηγών ισχυρό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Εμείς στην περιοχή μας αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την πρόσφατη απόφαση για απαγόρευση θήρας στο δάσος της Στροφυλιάς λόγω των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό, όμως καθημερινά ενημερώνουμε όλους τους κυνηγούς ώστε να σεβαστούν την απόφαση. Σε συνεργασία με την Γ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελ/σου ετοιμάζουμε επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το κυνήγι δεν βλάπτει το περιβάλλον σε αυτές τις περιοχές, ώστε να τις καταθέσουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης των ειδικών περιβαλλοντικών μελετών που αφορούν το Προεδρικό Διάταγμα.”

Παράλληλα ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, αναφερόμενος στα επόμενα σχέδια τους επισήμανε οτι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους της νότιας Ηλείας, δημιουργούν εκτροφείο της ορεινής πέρδικας στην Ανδρίτσαινας, σε χώρο όπου προϋπήρχε κλωβός απελευθέρωσης θηραμάτων, με στόχο να εμπολουτίσουν με αυτό το είδος θηράματος τα ορεινά του νομού.  Η παραγωγή και η απελευθέρωση ορεινής πέρδικας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό στόχο των κυνηγετικών συλλόγων Πύργου και Νότιας Ηλείας , ένα πολύ σοβαρό εγχείρημα που ωστόσο θέλουν πολύ να πετύχει.

Τέλος, ο  κ. Αντωνόπουλος ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου καλή κυνηγετική σεζόν και ζήτησε οι κυνηγοί να τηρούν όλα τα μέτρα για ένα ασφαλές κυνήγι για να μην έχουμε ατυχήματα και ένα χόμπι να μετατραπεί για κάποιους από αμέλεια και έλλειψη προσοχής σε τραγωδία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος