FOLLOW US: facebook twitter

Για τον παιδικό καρκίνο τα έσοδα του βιβλίου της “Η αριστερή μου πλευρά”

Ημερομηνία: 16-02-2022 | Συντάκτης:

Κοντά στον αγώνα της δημοσιογράφου Δ. Σωτηροπούλου οι Σύλλογοι Νέων Καταραχίου και ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου η 15η Φεβρουαρίου με αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης ο Σύλλογος ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καθώς και ο Σύλλογος Νέων Καταραχίου είναι δίπλα στους συνανθρώπους και στα παιδιά με παιδικό καρκίνο.

Η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος Δέσποινα Σωτηροπούλου με την συμβολή των δύο παραπάνω συλλόγων ανέλαβαν μια πρωτοβουλία για την διάθεσή του βιβλίου της “Η αριστερή μου πλευρά” εδώ, στον τόπο καταγωγής της στον Πύργο, καθώς η συγγραφέας προσφέρει όλα τα έσοδα από την πωλησή του στον σύλλογο γονεων παιδιών με παιδικό καρκίνο “Η Πίστη “.
Το ποσό των 210 ευρώ που συγκεντρώθηκε από αυτήν την πρωτοβουλία, μεταφέρθηκε για την ενίσχυση του έργου του συλλόγου” Η Πίστη ” και ευχαριστούν όλο τον κόσμο που στήριξε την προσπάθειά τους με την αγορά ενός βιβλίου.

Ο αγώνας της Δέσποινα Σωτηροπούλου

Να σημειώσουμε ότι η δημοσιογράφος Δέσποινα Σωτηροπούλου με ασπίδα τα βιβλία της συνεχίζει τον αγώνα της για τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Η ίδια έχει δώσει όρκο στην ψυχή του συντρόφου της ότι τα έσοδα από κάθε βιβλίου που έγραψε ή θα γράψει στο μέλλον, θα διατεθούν από την ίδια αλλά και από τον εκδοτικό οικο του Σάββα Καλενταρίδη για τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο.
Ο όρκος της δημοσιογράφου συνεχίζει να τηρείται αφού η συγγραφική της δράση ξεκίνησε το 2015, τότε που αποχωρίστηκε το σύζυγό της χτυπημένο από τον καρκίνο και αργότερα το 2018 και τη μητέρα της. Στην εφηβεία της είχε χάσει και τον πατέρα της χτυπημένο από την επάρατη νόσο. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί από την πώληση των βιβλίων της πολλές χιλιάδες ευρώ σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο, είτε μέσα από το σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο «Η πίστη» είτε σε παιδιά που πρέπει να μεταφερθούν στο εξωτερικό.
Μάλιστα το 2017 είχε παρουσιάσει στο “Ακρωτήρι” στο Καρακοχώρι το προηγούμενο βιβλίο της “ Τι είπαμε είναι ο έρωτας», καθώς το δεύτερο κεφάλαιό του, γράφτηκε εδώ στον Πύργο και συγκεκριμένα στην Μπούκα. Το βιβλίο της «Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ» είναι ένας ύμνος στην αγάπη μέσα από την σιωπηρή ζωή της Ροδούλας. Της μητέρας της. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις μανάδες μια άλλης… προηγούμενης γενιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος