FOLLOW US: facebook twitter

Γευστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κρασιού

Ημερομηνία: 21-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Διήμερο με «Ανοιχτές Πόρτες» 2019 και επισκέψεις εκατοντάδων οινόφιλων σε τέσσερα Οινοποιεία της Ηλείας

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι οινόφιλοι ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες, που επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο τα Οινοποιεία της Ηλείας, συμμετέχοντας στην μεγάλη γιορτή Ανοιχτές Πόρτες που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή από τους οινοπαραγωγούς της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους.

Οι φίλες και οι φίλοι του κρασιού, περιηγήθηκαν στα Κτήματα του νομού, στο Κτήμα Μερκούρη στο Λεβεντοχώρι, στο Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι, στο Κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλαιοχώρι της Γαστούνης και στο Κτήμα Ολυμπία Γη της οικογένειας Λιαρομάτη στην Ολυμπία. Παντού τους περίμεναν οι ευγενικοί και φιλόξενοι οικοδεσπότες, για μια ξενάγηση στα Οινοποιεία τους και στους αμπελώνες και τραπεζαρίες στρωμένες με τα καλύτερα εμφιαλωμένα κρασιά τους για μια γευστική δοκιμή στον μαγικό δρόμο της ιστορίας των ελληνικών κρασιών , ενώ σε κάποια από αυτά υπήρχαν και πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα με την συμμετοχή τους σε ξεχωριστές δράσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Μερκούρη όπου οι οινόφιλοι πέρα από την ξενάγηση στο ειδυλλιακό Κτήμα και τις γευστικές δοκιμές, συμμετείχαν και σε διαγωνισμό φωτογραφίας, αφού τους ζητήθηκε να αποτυπώσουν την εμπειρία από την επίσκεψή τους σε φωτογραφικά στιγμιότυπα τα οποία κλήθηκαν να ανεβάσουν στη σελίδα του Κτήματος Μερκούρη στο fb. Βεβαίως πολλοί από τους επισκέπτες ανταποκρίθηκαν και ανέβασαν εξαιρετικές φωτογραφίες, αποτυπώνοντας τις ξεχωριστές γωνιές του υπέροχου τοπίου στο Κτήμα Μερκούρη.

Ο νικητής που η φωτογραφία του θα κερδίσει τα περισσότερα likes θα κερδίσει  φιάλη magnum “Κτήμα Μερκούρη” ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος από δύο φιάλες επιλεγμένων οίνων. Ο διαγωνισμός είναι ακόμα σε εξέλιξη. Το Κτήμα Μερκούρη όπως κάθε χρόνο συμμετέχει και σας προσκαλεί σε ένα διήμερο γεύσεων και αρωμάτων, επαφής με τη φύση και την κουλτούρα του κρασιού, με γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου και ειδικές τιμές στα προϊόντα μας.

Στο δε Κτήμα Μπριντζίκη, πέρα από την ξενάγηση στο Οινοποιείο και τις γευστικές δοκιμές, αποκλειστικά για τις ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2019, οι επισκέπτες είχαν έκπτωση 10% στις αγορές των κρασιών τους για ακόμα περισσότερη απόλαυση. Γεγονός πάντως είναι ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Οινοποιών της Ηλείας και δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να γνωρίσει τα ομορφότερα Κτήματα του νομού και να δοκιμάσει τις εκλεκτές ποικιλίες των κρασιών τους που ταξιδεύουν πλέον όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου, στις πιο διάσημες κάβες εκλεκτών εμφιαλωμένων οίνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος