FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε η 19η Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας με ρεκόρ επισκεπτών αλλά και δράσεων

Ημερομηνία: 21-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Η θεαματική Ιππική παρέλαση και οι… μακαρονάδες της Γιάννας!

Με πλούσιες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, βραδιές με παραδοσιακούς χορούς, λαϊκά γλέντια, εκθέσεις ζωγραφικής και δραστηριότητες για παιδιά αλλά και την μεγάλη Ιππική παρέλαση από τον Ιππικό Σύλλογο Πηνείας «Η Αμαλία», σε μια πλατεία πλημμυρισμένη σε χρώματα και αρώματα με χιλιάδες άνθη και φυτά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή στον Ανεμόμυλο  η 19η Ανθοκομική έκθεση Αμαλιάδας του δήμου Ήλιδας. Κατά  γενική ομολογία ήταν η καλύτερη και πιο πλούσια Ανθοκομική έκθεση που έγινε ποτέ στην Αμαλιάδα με ρεκόρ επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που κάθε μέρα απολάμβαναν και διαφορετικές δράσεις και θεάματα πέρα από την περιήγηση στον κόσμο των λουλουδιών και την αγορά φυτών που ενίσχυσε την τοπική οικονομία της περιοχής! Ένας πολιτιστικός θεσμός που έχει αφήσει την σφραγίδα του στην πόλη και που κάθε χρόνο γίνεται ακόμα καλύτερος.

Ωστόσο, μια από τις παράλληλες και πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης, ήταν η μεγάλη παρέλαση των αλόγων που έγινε το Σάββατο το απόγευμα με αφετηρία από την Αγία Άννα από τον Ιππικό Σύλλογο Πηνείας «Η Αμαλία», με τη συμμετοχή πολλών μεμονωμένων αναβατών και αλόγων, αλλά και του Ιππικού Συλλόγου Ανδραβίδας «Κένταυροι».. Η παρέλαση των αλόγων με τους αναβάτες τους, άνδρες ιππείς αλλά  και κορίτσια αμαζόνες που κατέπληξαν με τις ιππικές τους ικανότητες και δεξιοτεχνία, διέσχισε τις οδούς Καλυβίων, Αρχαίας Ήλιδας, Βύρωνος Σισίνη. Δροσίνη και Δωδεκανήσου και κατέληξε στην πλατεία Ανεμόμυλου όπου γινόταν η Ανθοκομική. Εκεί έγινε από την δημοτική αρχή και η απονομή βραβείων και αναμνηστικών μεταλλείων των αναβατών για την συμμετοχή τους στην Ιππική παρέλαση, ένα εξαιρετικό θέαμα που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. 

Μια ακόμα δράση που ξεχώρισε και είχε και… γευστικό αποτέλεσμα, ήταν η Μαγειρική για όλους από την Γιάννα Ρέντεση – γνωστή από το master chef και υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον Χρ. Χριστοδουλόπουλο- που συγκέντρωσε με τις μακαρονάδες της πλήθος κόσμου! Η 19η Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, έκλεισε τις πύλες της με τις καλύτερες των εντυπώσεων για φέτος χαρίζοντας πολύ ωραίες στιγμές σε χιλιάδες κόσμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος