FOLLOW US: facebook twitter

Γ.Ε.Π. Ηρακλής: Στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ»

Ημερομηνία: 05-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Διοίκηση της Γ.Ε.Π. Ηρακλής ανακοίνωσε ότι η Ακαδημία της περιλαμβάνεται μεταξύ των 50 Ακαδημιών που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες αξιόλογες Ακαδημίες καλαθοσφαίρισης ανά την Ελλάδα στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».

H διαδικασίας επιλογής των Ακαδημιών βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά όσο και σε ποσοτικά κριτήρια.

Με το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες», ο ΟΠΑΠ στοχεύει να δημιουργήσει πρώτα σπουδαίους ανθρώπους και έπειτα μεγάλους αθλητές. Μέσα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, το πρόγραμμα στοχεύει να καλλιεργήσει στα νέα παιδιά τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», της ομαδικότητας, της αφοσίωσης και του σεβασμού.

Τα βασικά προνόμια που προσφέρει το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» είναι :

– Επιστημονική υποστήριξη

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος βρίσκεται στο πλευρό των γονέων και κηδεμόνων προσφέροντάς τους συμβουλές και καθοδήγηση σε ψυχολογικό, παιδιατρικό και διατροφικό επίπεδο, τόσο μέσα από την πραγματοποίηση επιστημονικών ομιλιών στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών όσο και μέσα από διαδραστικές επιστημονικές εκδηλώσεις και σεμινάρια, που αφορούν τους τομείς της ψυχολογίας, της διατροφής και της υγιεινής μαγειρικής. Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος αποτελείται από διακεκριμένους παιδιάτρους, ψυχολόγους και διατροφολόγους, οι οποίοι αναλαμβάνουν το έργο της ενημέρωσης παιδιών, γονέων, κηδεμόνων και προπονητών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους με διαδραστικές δραστηριότητες που αφορούν θέματα ψυχολογίας και διατροφής, καθώς και με προσωπική επικοινωνία των μελών της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος (παιδοψυχολόγοι και διατροφολόγοι) με τους γονείς και κηδεμόνες των νεαρών αθλητών.

– Προπονητική υποστήριξη

Ο ΟΠΑΠ φροντίζει να ενισχύει διαρκώς την τεχνική κατάρτιση των προπονητών των Ακαδημιών του προγράμματος μέσω της υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη υποστήριξη στα παιδιά, δίνοντας έμφαση στην ψυχή και το συναίσθημά τους.

– Ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη

Ιδιαίτερα σημαντική παροχή του προγράμματος, η οποία συνιστά και καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελεί η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων όλων των παιδιών των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», καθώς και η αποκατάσταση των τραυματισμών τους.

– Αθλητικός εξοπλισμός

Ο ΟΠΑΠ παρέχει κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό με βασικό γνώμονα την βελτίωση των προδιαγραφών προπόνησης των Ακαδημιών του προγράμματος, καθώς φυσικά και την ασφάλεια των παιδιών.

Ως Διοίκηση της Γ.Ε.Π. Ηρακλής αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι για την συγκεκριμένη συνεργασία με το αθλητικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, καθώς και ιδιαίτερα υπερήφανοι που η δουλειά που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα μας αναγνωρίζεται με την επιλογή μας στις 50 Ακαδημίες καλαθοσφαίρισης του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος