FOLLOW US: facebook twitter

Γεωοικονομία

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μία από τις πιο βαθιά ριζωμένες και ταυτόχρονα, πιο ψευδείς αντιλήψεις για την ανθρωπότητα είναι ότι οι έρημοι, όπως η Σαχάρα, είναι ξηρές. Υπάρχει μικρή βροχόπτωση και δεν έχουν επιφανειακά νερά, όπως λίμνες ή ποτάμια. Επομένως, η γεωργία δεν είναι δυνατή στο έδαφός τους. Η αλήθεια είναι ότι κάτω από την έρημο Σαχάρα υπάρχουν ωκεανοί νερού. Τώρα η Αλγερία προσπαθεί ξανά να καλύψει τη ζήτηση για σιτάρι και να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές από το εξωτερικό.

Η Αλγερία ενθαρρύνει τις επενδύσεις στη γεωργία της Σαχάρας και ενθαρρύνει τις δημόσιες εταιρείες να συμμετέχουν στην καλλιέργεια.

Από την πλευρά της, η Company 3A (Agro-Food Activity), θυγατρική της δημόσιας εταιρείας χαρτοφυλακίου υδρογονανθράκων σκοπεύει να επεκτείνει τη γη που είναι αφιερωμένη σε στρατηγικές καλλιέργειες, με προτεραιότητες την καλλιέργεια δημητριακών και χουρμαδιών, καθώς και την καλλιέργεια φρούτων.

Το [αγροτικό] μέλλον της Αλγερίας βρίσκεται στην Αλγερινή Σαχάρα, αυτή η περιοχή έχει τη δυνατότητα «να επιτύχει επισιτιστική αυτάρκεια και να θρέψει ολόκληρη την Ευρώπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος