FOLLOW US: facebook twitter

Πλούσιοι και φτωχοί

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Η τεχνολογία έχει κάνει τη Γη «μικρότερη» από ποτέ. Αγαθά μεταφέρονται με ευκολία από τη μια γωνιά του πλανήτη στην άλλη. Περνάμε τους ωκεανούς σε ώρες και όχι σε ημέρες ή εβδομάδες. Το Διαδίκτυο μάς επιτρέπει να παρακολουθούμε γεγονότα χιλιάδες μίλια μακριά, να εμβαθύνουμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς και να επικοινωνούμε με ανθρώπους σε άλλες ηπείρους άμεσα.

Και όμως, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι αξίες των κοινωνιών δεν συγκλίνουν. Αντίθετα, απομακρύνονται περισσότερο. Το ρήγμα είναι πιο έντονο μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών.

Ο Τζόσουα Κόνραντ Τζάκσον, καθηγητής Συμπεριφορικής Επιστήμης και ο Νταν Μεντβέντεφ, τελειόφοιτος διδάκτορας στη συμπεριφορική

διαπίστωσαν ότι από τις 40 αξίες που μετρήθηκαν στην έρευνα, οι 27 είχαν αποκλίνει μεταξύ 1981 και 2021. Οι λαοί του κόσμου ήταν λιγότερο πιθανό να συμφωνήσουν σχετικά με την ηθική της ομοφυλοφιλίας, της ευθανασίας, του διαζυγίου, της πορνείας και της άμβλωσης. Οι κάτοικοι των πλούσιων χωρών αισθάνονταν πιο άνετα με όλα αυτά τα θέματα, ενώ οι κάτοικοι των φτωχότερων χωρών λιγότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος