«Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης και Σχέδιο Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ Πύργου»
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”138837″ img_size=”full”][vc_column_text]
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»
[/vc_column_text][vc_column_text]Το πολύ θετικό κλίμα που καλλιεργήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα άρχισε να αποδίδει «καρπούς», με πρώτη χρονικά την ένταξη του έργου «Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης και Σχέδιο Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ Πύργου» συνολικού προϋπολογισμού 148.502,22 ευρώ στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Πύργου.[/vc_column_text][vc_single_image image=”134227″ img_size=”full”][vc_column_text]Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Αντωνακόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Πέτσα στο γραφείο του συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο, προκειμένου να καταθέσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο 13 συνολικά ώριμων μελετών-προτάσεων προς ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ ευρώ.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την συγκεκριμένη εξέλιξη και ένταξη του έργου στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Ο υπουργός ήταν πολύ θετικός σε όλες μας τις προτάσεις και μας είχε δώσει τη διαβεβαίωση ότι αυτές θα εντάσσονται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής «Αντώνης Τρίτσης» ανάλογα με την θεματολογία τους. Η αρχή έγινε, κι αυτό είναι ένα πρώτο πολύ θετικό βήμα» δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος. «Εμείς είχαμε καταθέσει έναν πλήρη φάκελο με προτάσεις του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και του Διαβαθμιδικού, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε σύντομα και την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και άλλων έργων» συμπληρώνει ο δήμαρχος Πύργου.
Το έργο
Συγκεκριμένα, το έργο “Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης και Σχέδιο Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ Πύργου”, υποβλήθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος αυτού αναφορικά με τη «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan) και Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού».
Με το Σ. Α. Ν. διασφαλίζεται η ολοκληρωμένη προστασία και ορθολογική διαχείριση των επιφανειακών και υπόγειων πόρων κι η ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού στους καταναλωτές με την εφαρμογή ενός λεπτομερούς σχεδίου ανάλυσης ρίσκου υφισταμένων συνθηκών και διαδικασιών λειτουργίας που περιλαμβάνει όλα τα στάδια διαχείρισης νερού από το σημείο υδροληψίας μέχρι τη βρύση του καταναλωτή.
Συγκεκριμένα, διασφαλίζουν: την ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή, τη σωστή επεξεργασία του ύδατος ώστε να είναι κατάλληλο για πόση, τη σωστή διανομή σε δίκτυα ύδρευσης ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]