FOLLOW US: facebook twitter

Οριστικό «λουκέτο» στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Κρέστενα από τις 2 Αυγούστου

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:

Εν μέσω θέρους και πανδημίας, μπαίνει και επίσημα «λουκέτο» από τις 2 Αυγούστου, στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Κρέστενα παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η απόφαση και πλέον οι πελάτες της θα εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Ζαχάρως. Χθες, αναρτήθηκε ανακοίνωση στην είσοδο του καταστήματος, όπου ενημέρωνε τους πελάτες, ότι «από 2/8 μεταφέρονται οι εργασίες του καταστήματος επι της Ξενοφώντος 52, Κρέστενα στο κατάστημα επι της Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας. Για τις τραπεζικές σας συναλλαγές μπορείτε να εξυπηρετείστε και μέσω WINBANK. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία».

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς αυτό βρίσκεται σε μια αμιγώς αγροτική περιοχή και εξυπηρετεί από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας έως και τις παρυφές της Αρκαδίας, ένα πλήθος 30.000 πολιτών, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι πελάτες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας τους οποίους «κληρονόμησε» η Πειραιώς, για να διαχειρίζεται τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Μάλιστα, μόλις είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της Τράπεζας, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων είχαν στείλει επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

«Το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα αναγκάσει όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα στο κοντινότερο υποκατάστημα, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις στοιχειώδεις συναλλαγές τους. Είναι δεδομένο εκ των προτέρων ότι με την απόφαση αυτή θα αποδυναμωθεί και θα υποβαθμιστεί πλήρως η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, καθώς εξυπηρετείται  μεγάλος αριθμός πολιτών που αδυνατούν να καταφύγουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Είναι βέβαιο ότι η επικείμενη απόφαση για κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς θα φέρει σε δεινή θέση ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της περιοχής γι’ αυτό και αιτούμαστε από τη Διοίκηση της Τράπεζας να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια στο όνομα της καλής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλλά και του πνεύματος εξωστρέφειας και συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια», επισήμαιναν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος