FOLLOW US: facebook twitter

Γέλια μέχρι δακρύων στο Πελοπέϊκο Καρναβάλι: Με επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 13-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με πολύ κέφι αλλά και λαογραφικά στοιχεία με στόχο να διατηρήσουν την παράδοση, ήταν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που κορυφώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι με το παραδοσιακό Καρναβάλι στο Πελόπιο. Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού αλλά και η αναβίωση του εθίμου με τις φωτιές στο Λόφο Δρούβα και το πέταγμα των αερόστατων από την καρναβαλική ομάδα της ΤΚ. Φλόκα, φώτισαν τον ουρανό και δημιούργησαν μια πολύ ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα με μεγάλη συμμετοχή.

Το δε καρναβάλι στο Πελόπιο για μια ακόμα φορά είχε πολύ γέλιο, πρωτότυπες στολές και θέματα από τους καρναβαλιστές που με πολύ κέφι παρέλασαν, ενώ η θεματολογία και η σάτιρα των αρμάτων από διάφορους συλλόγους της περιοχής ήταν ξεκαρδιστική, όπως και πολλές αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις που απογειώνονταν με τα σχόλια του Νίκου Λώλου που παρουσίασε το καρναβάλι. Η καρναβαλική παρέλαση ολοκληρώθηκε με το άρμα της Βασίλισσας Μαρίας Γεωργίου αλλά και το άρμα «Ταβέρνα» που κέρναγε τον κόσμο κρασί και σουβλάκια.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου κορυφώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα με τα Κούλουμα σε Στρέφι και Δρούβα, όπου συμμετείχε πολύς κόσμος και διασκέδασε ως αργά το απόγευμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος