FOLLOW US: facebook twitter

ΓΕΛ Καράτουλα: Μελέτησαν για τη νέα τους ταινία για τη σταφίδα

Ημερομηνία: 13-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Καράτουλα στη Βιβλιοθήκη Πύργου

Το σενάριο της νέας τους ταινίας προετοιμάζουν οι μαθητές της α’ και β’ τάξης του ΓΕΛ Καράτουλα και για το σκοπό αυτό επισκέφθηκαν την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου προκειμένου να μελετήσουν όσα βιβλία αναφέρονται στην σταφίδα και το σταφιδικό ζήτημα. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου είναι γνωστές καθώς περυσιμε τη βοήθεια των Διευθυντών Γυμνασίου και Λυκείου και των καθηγητών τους αλλα και την πολύτιμη στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου δημιούργησαν δύο δικές τους ταινίες:

1. “Φονικά – Ενός λεπτού σιγή” όπου παρουσίαζαν την εκτέλεση απο τους Γερμανούς 21αθώων απο το Χειμαδιό, το Καράτουλα και το Σόπι, μιλώντας μαλιστα για πρωτηφορα συγγενείς και παιδια, μέλη των οικογενειών που υποχρεώθηκαν να ζήσουν με αυτή την μεγάλη απώλεια.

2. “Μικρές Αφηγήσεις απ’ το Καράτουλα” όπου παρουσιάζονταν μύθοι και θρύλοι της περιοχής του Καράτουλα, του Γουμέρου, της Μαγούλας για νεράιδες και σμιρδάκια, πνεύματα που ζούσαν στα ποτάμια, στις λίμνες και στα δάση αλλά κυρίως στη φαντασία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των γιαγιάδων, που με τις αφηγήσεις τους “παγίδευαν”, γοήτευαν, διαπαιδαγωγούσαν και μεγάλωναν τα εγγόνια τους.

Οι μαθητές λοιπόν των τμημάτων Α1, Α2 και Β συνοδευόμενοι απο τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Τζουανοπούλου, Μαρία Δακουρά και Βασίλη Βασιλειάδη, ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη από τη Διευθύντρια κ. Νίκη Κατσιάπηκαι έμαθαν την ιστορία της μέσα από μια σύντομη παρουσίαση PowerPoint. Μετά το έριξαν στο διάβασμα. Έψαξαν, βρήκαν, σημείωσαν όλα όσα τους ενδιέφεραν και επέστρεψαν στο σχολείο τους γεμάτοι όρεξη για δημιουργία.

Κ.Κ.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος