FOLLOW US: facebook twitter

«Γαλάζια» πρόταση για ΤΕΦΑΑ στη… Σπάρτη από βουλευτή Λακωνίας προς την υπουργό Παιδείας!

Ημερομηνία: 06-05-2020 | Συντάκτης:

Ερωτηματικά προκαλεί η αιφνιδιαστική πρόταση του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλή Κρητικού, προς το υπουργείο Παιδείας να ιδρύσσει σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στη Σπάρτη, δεδομένου ότι τον περασμένο Οκτώβριο το ίδιο το υπουργείο ανέστειλε τη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος στην Ηλεία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Ο κ. Κρητικός, μάλιστα, προτείνει την ίδρυση του τμήματος στη Σπάρτη επικαλούμενος το επιχείρημα ότι σε όλη την Πελοπόννησο δεν υπάρχει άλλο Τμήμα Φυσικής Αγωγής (!) και υπογραμμίζει τη σημασία των περιφερειακών πανεπιστημίων στην ανάπτυξη των πόλεων και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Παράλληλα, σημειώνει πως το κόστος της ίδρυσης ενός τέτοιου τμήματος δεν είναι υψηλό, καθώς ήδη υπάρχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για διδασκαλία και εργαστήρια, και προσθέτει ότι η πλειονότητα των καθηγητών του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, που ήδη λειτουργεί εκεί, θα μπορούσαν να ενισχύσουν άμεσα το διδακτικό έργο σε μια σχολή ΤΕΦΑΑ, διότι έχουν κοινά επιστημονικά προσόντα.

«Επιπρόσθετα είναι δυνατό τα πρώτα έτη το τμήμα να λειτουργήσει χωρίς κανένα πρόβλημα με διδακτικό προσωπικό του ΤΟΔΑ και με μικρό αριθμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος πετάει το… μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα κάνει η υπουργός Παιδείας, διότι πιθανή αποδοχή της πρότασης ισοδυναμεί με σκάνδαλο και κατάφωρη αδικία εις βάρος της Ηλείας. Υπενθυμίζεται ότι το 2019, σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου, προβλεπόταν η ίδρυση της Σχολής Επιστημών & Φυσικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με έδρα τον Πύργο. Ωστόσο, με απόφασης της νυν υπουργού Νίκης Κεραμέως, ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος με το αιτιολογικό ότι δεν πληρούνται οι αναγκαίες προδιαγραφές. Έκτοτε, ο δήμος Πύργου ξεκίνησε μια προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, ώστε να ετοιμάσει πλήρη φάκελο διεκδικήσης επαναλειτουργίας του τμήματος στην πόλη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα θελήσει να κάνει ένα δωράκι σε άλλον νομό εις βάρος της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος