FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Παναγιωτόπουλος: Οι διαφορές μεταξύ Ιδιωτικού κράτους & δημόσιου συμφέροντος

Ημερομηνία: 21-03-2023 | Συντάκτης:

Οι διαφορές μεταξύ του Ιδιωτικού κράτους και του δημόσιου συμφέροντος που υπηρετούν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας

Του Γιώργου Κ. Παναγιωτόπουλου, Υποψήφιου Βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι «το κερασάκι στην τούρτα» Μητσοτάκη. Εμείς οι φορολογούμενοι είμαστε τα κεράκια που καίγονται…

Ιδιωτικό ρεύμα, ιδιωτικά τρένα, ιδιωτικό Ε.Σ.Υ., ιδιωτικός ΕΦΚΑ, ιδιωτικά ορυκτά, ιδιωτικά πετρέλαια και αέρια, ιδιωτικά funds των 100 ευρώ για να παίρνουν το σπίτι σου, ιδιωτικά κανάλια που δεν πληρώνουν ευρώ για τις δημόσιες συχνότητες, ιδιωτικά λιμάνια, ιδιωτική κυβέρνηση.

Αυτό το τέρας αφέθηκε ελεύθερο στις 7/7/19, μετά από μεθοδευμένη πλύση εγκεφάλου του εκλογικού σώματος, την οποία χρηματοδότησαν αυτοί που σήμερα σου στερούν την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην επιβίωση.

Τον Ιούλιο του ‘19, ήρθαν «για να μεταρρυθμίσουν το Κράτος» και φεύγουν αφήνοντας τα ερείπια στον λαό και τα κέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός. Ο επιτελικός. Αυτός που ακριβαίνει τα πάντα, πλειστηριάζει τα πάντα και σου λέει ότι είναι ατομική σου ευθύνη να τα καταφέρεις.

Τι σημαίνει αυτό για τις ζωές μας;

  1. Στην Ελλάδα που το όριο απλής επιβίωσης ξεπερνά τα 1.200 ευρώ τον μήνα, η κυβέρνηση δίνει 780 ευρώ βασικό μισθό (μεικτά) και «κουπόνια» άνευ αξίας.
  2. Η βενζίνη συνεχίζει να είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη, όταν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου καταρρέουν.
  3. Το ρεύμα κοστολογείται στο ύψος που θέλουν οι ιδιώτες και η κυβέρνηση τους εξοφλεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό (από τους φόρους μας), ενώ στον λογαριασμό γράφει ότι παίρνουμε και επιδότηση από το κράτος.
  4. Οι τιμές στο ράφι του super market ανεβαίνουν πιο γρήγορα και από αεροπλάνο και έχουν κάνει μια ολόκληρη κοινωνία να μην μπορεί «να στρώσει τραπέζι».
  5. ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΕΡΟ, σημαίνει ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει την εκμετάλλευση τεράστιων υποδομών και δικτύων πληρωμένων από εμάς, θα ακριβύνει τις τιμές όπως και στο ρεύμα και όταν δεν μπορείς να το πληρώσεις θα το ρίχνει στην εφορία και θα σε φέρνει πιο κοντά στην πτώχευση και στην απώλεια του σπιτιού σου ή της επαγγελματικής σου στέγης «με το πάτημα ενός κουμπιού» (πτωχευτικός νόμος Μητσοτάκη). Φυσικά, μέχρι να σου πάρει το σπίτι, ο ιδιώτης θα επιδοτείται από το κράτος, δηλαδή από σένα.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ; Ότι πρέπει να μπορείς να ζήσεις με το εισόδημα σου!

  1. Πλαφόν στα κέρδη των παρόχων ενέργειας στο 5% από 440% που είναι σήμερα, ώστε να ανασάνουν τα νοικοκυριά και το Κράτος. Ταυτόχρονα, ανάκτηση του ελέγχου της ΔΕΗ από το δημόσιο.
  2. Πλαφόν στα κέρδη των διυλιστηρίων για να πληρώνουμε φθηνό καύσιμο και οι αγρότες αφορολόγητο, ώστε να μπορεί να κινηθεί η οικονομία.
  3. Μείωση του ΦΠΑ των 120 βασικών αγαθών επιβίωσης του νοικοκυριού στην κατώτατη κλίμακα, για να μπορεί να «στρώνει τραπέζι» κάθε σπίτι στην Ελλάδα.
  4. Αύξηση βασικού στα 800 ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, ώστε, σε συνδυασμό με τον έλεγχο της ακρίβειας να «βγαίνει ο μήνας» με αξιοπρέπεια.
  5. Καθολική προστασία πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης και δυνατότητα εξαγοράς του δανείου σου με ευνοϊκούς όρους σε βάθος 20-40 ετών. Από σένα και όχι από τα funds, σε τιμή σαν αυτή που πληρώνουν τα funds, με ταυτόχρονη επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών.
  6. 120 πραγματικές δόσεις με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής και όλων των τόκων και προσαυξήσεων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  7. Αύξηση συντάξεων με τιμαριθμική αναπροσαρμογή και επιστροφή αναδρομικών σε όλους όσους χτυπήθηκαν από το αναγκαστικό μνημόνιο του 2015.
  8. Αφορολόγητο 10.000 ευρώ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Αυτές και άλλες πολλές είναι οι διαφορές μεταξύ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ που υπηρετούν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκέψου, σύγκρινε, ψήφισε για σένα αυτή την φορά. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία σωτηρίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος