FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λυμπέρης: «Η πόλη της Αμαλιάδας χρόνια τώρα βάλλεται από τους σχεδιασμούς της Κεντρικής Διοίκησης»

Ημερομηνία: 22-02-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας με το Σύλλογο εργαζομένων ΕΦΚΑ και με την Ένωση Λογιστών Ηλείας για το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ Αμαλιάδας


Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον Πρόεδρο των εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηλείας, Αχαίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας κ. Γιώργο Κυριακόπουλο, και με τον Πρόεδρο Κ. Αλέξη Νταουλάρη και Γραμματέα κ. Γεώργιο Λαλιώτη της Ένωσης Λογιστών Ηλείας (ΕΛΦΕΕ) και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών & Πρόνοιας κ. Χρήστου Παλυβού, για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ Αμαλιάδας και την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης επισήμανε για μια ακόμα φορά την προχειρότητα που υπάρχει στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων από τη κεντρική διοίκηση και δήλωσε πως : «Η πόλη της Αμαλιάδας αρκετά χρόνια τώρα βάλλεται από τους σχεδιασμούς της Κεντρικής Διοίκησης σε σχέση με τη λειτουργία του συνόλου των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες κρίσεις της τελευταίας 12ετίας, ο πόλη της Αμαλιάδας και ολόκληρος ο Δήμος Ήλιδας, αντιμετωπίζει συγκυριακές διευθετήσεις και μπαλώματα των δημοσίων υπηρεσιών με μεταφορές προσωπικού, είτε προς την πρωτεύουσα του Νομού, είτε προς τη Πρωτεύουσα της Περιφέρειας, όπου στη πράξη σημαίνουν την κατάργηση ή την υπολειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών της πόλης.
Μετά τη Σχολή Γεωπονίας και το Νοσοκομείο της πόλης, δημιουργήθηκε ευκαιριακή κατάσταση και στην εξυπηρέτηση των Πολιτών από το ΕΦΚΑ Αμαλιάδας. Όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΕΦΚΑ Ηλείας, Αχαίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας κ. Γιώργος Λιακόπουλος, και ο Πρόεδρος και Γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Ηλείας (ΕΛΦΕΕ) Κ. Αλέξης Νταουλάρης και Γεώργιος Λαλιώτης αντίστοιχα, στον Οργανισμό του ΕΦΚΑ Αμαλιάδας καταγράφεται στελέχωση 51 ατόμων για την λειτουργία όλων των υπηρεσιών του και αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο 12 άτομα, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες».
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Ήλιδας, περιέγραψε την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι: «Οι ελάχιστοι άνθρωποι που καλούνται να διευθετήσουν τις αυξημένου όγκου και σοβαρότητας υποχρεώσεις προς τους πολίτες, αναγκάζονται να έρθουν σε σύγκρουση, λόγω της έλλειψης προσωπικού, με τους πολίτες μια περιοχής που αριθμεί 75 χιλιάδες κατοίκους. Όπως και άλλα σοβαρά ζητήματα, θα θέσω και αυτό στο κεντρικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, γιατί αυτό το πρόβλημα με την υπολειτουργία του ΕΦΚΑ υπάρχει και σε άλλες πόλεις και Δήμους της Ελλάδας. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και με τον Σύλλογο των Εργαζομένων και με την Ένωση Λογιστών ώστε από κοινού να αγωνιστούμε και να πετύχουμε την αναγκαία και με κάθε τρόπο στελέχωση του ΕΦΚΑ Αμαλιάδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος