FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Εν αναμονή της απόφασης για την ημερομηνία έναρξης

Ημερομηνία: 02-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Σενάριο για μη υποβιβασμό ομάδων

Η Γ’ Εθνική έχει πάρει ήδη το πράσινο φως για την επανεκκίνησή της και το μόνο που απομένει είναι να «κλειδώσει» η ημερομηνία της επιστροφής στη δράση. Η απόφαση αυτή αναμένεται να παρθεί είτε σήμερα Παρασκευή είτε τη Δευτέρα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα γίνει υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και η νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί σε Σώμα θα έχουν το πρώτο τους συμβούλιο και στην ατζέντα περιλαμβάνεται και η Γ’ Εθνική. Η νέα Ε.Ε. αναμένεται να προχωρήσει σε τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος ώστε η σέντρα να μετατεθεί. Θυμίζουμε ότι η Κ.Υ.Α. έδινε το «Ok» για δράση στις 4 Απριλίου, ωστόσο η συγκρότηση της νέας διοίκησης με τον ορισμό των αρμόδιων επιτροπών -μεταξύ αυτών και η Επιτροπή Διοργανώσεων- έπειτα από την εκλογική διαδικασία, πηγαίνουν πιο πίσω το οργανόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σκέψη των διοικούντων την Ε.Π.Ο. είναι να γίνει η επανεκκίνηση την Τετάρτη 7 Απριλίου, με τον ορισμό εξ αναβολής αγώνων. Ωστόσο, αν το νέο Δ.Σ. συγκροτηθεί σε Σώμα την Δευτέρα, δεν υπάρχει χρόνος να οριστούν αγώνες την Τετάρτη. Εάν πάντως γίνει κάτι τέτοιο, τότε ο Αίας θα πάει στα Βραχνέικα για να παίξει το εξ αναβολής της 2ης αγωνιστικής με τον Διαγόρα και το Διαβολίτσι θα υποδεχθεί τον Εθνικό Σκουλικάδου στο εξ αναβολής της 4ης αγωνιστικής. Παίζοντας αυτά τα παιχνίδια, θα απομένουν άλλα δύο εξ αναβολής  Αίας-Διαβολίτσι και Εθνικός Σκουλικάδου-Διαγόρας (για την 3η αγωνιστική), ματς τα οποία θα γίνουν σε άλλη εμβόλιμη ημερομηνία.

Ο τρόπος διεξαγωγής της Γ’ Εθνικής

Η εισήγηση για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στη Γ’ Εθνική έγινε από την προηγούμενη Επιτροπή και δύσκολα θα αλλάξει. Αυτή έχει ως εξής: Οι ομάδες θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Με την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου του πρωταθλήματος, οι πρώτοι κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν 2 ομίλους των 5 ομάδων (σύνολο 10 ομάδες) με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς: Όμιλοι 1-5 – Νότος: Όμιλοι 6-10) κι από εκεί θα βγουν δύο ομάδες από κάθε όμιλο (σύνολο 4 ομάδες) που θα πάρουν και την άνοδο. Για τον υποβιβασμό, τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια πως δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ΄ Εθνική!  Οι διοικούντες την Ε.Π.Ο. επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και η επίσημη τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος, είναι αυτή που θα δώσει απαντήσεις για όλα. Θυμίζουμε πως συνολικά για την επανέναρξη δήλωσαν συμμετοχή 129 ομάδες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος