FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: Την δεύτερη καλύτερη άμυνα ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 11-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής του μπάσκετ έχει διακοπεί, όπως όλα τα εθνικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης, και μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, από στατιστικής πλευράς αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας στην άμυνα, και στους 6 ομίλους, όπου συμμετέχουν συνολικά 61 ομάδες. Η ομάδα του Βασίλη Νιπεργιάλη, που είναι στον 1ο Όμιλο, έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό μόλις 443 πόντους και μέσο όρο 55,4 πόντους ανά αγώνα. Την καλύτερη άμυνα διαθέτει η Ασπίδα Ξάνθης, που συμμετέχει στον 6ο Όμιλο, με 430 πόντους και μέσο όρο 53,8 πόντους ανά αγώνα, ενώ στην 3η θέση είναι ο ιστορικός ΚΑΟ Δράμας, που παίρνει μέρος επίσης στον 6ο Όμιλο, με 445 πόντους και μ.ο. 55,6 πόντους ανά παιχνίδι.

Την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας έχει ο Α.Ο. Μυκόνου, που συμμετέχει στον 3ο Όμιλο, με 795 πόντους και μέσο όρο 88,3 πόντους. Δεύτερος στον τομέα της παραγωγικότητας είναι ο Σπάρτακος Ιωαννίνων (4ος Όμιλος) με 701 πόντους και μ.ο. 87,6 πόντους και τρίτος ο Ίκαρος Καλλιθέας (2ος Όμιλος) με 693 πόντους και μ.ο. 86,6 πόντους.

Στην επίθεση ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας δεν είναι τόσο αποδοτικός, έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής σε 8 αγώνες 426 πόντους και έχοντας μέσο όρο 53,3 πόντους (4η χειρότερη επίδοση).

Στον όμιλό του, ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας έχει την καλύτερη άμυνα και την 8η καλύτερη επίθεση, ευρισκόμενος στην 3η θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με την Καλαμάτα, η οποία έχει αγώνα λιγότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος