FOLLOW US: facebook twitter

«Φτωχός» συγγενής της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η Ηλεία και στο Φυσικό αέριο!

Ημερομηνία: 18-02-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40468″ img_size=”full”][vc_column_text]

Προκλητικά δυσανάλογα μικρός ο αριθμός των οικιακών συνδέσεων στον Πύργο έως το 2024 σε σχέση με την Πάτρα και το Αγρίνιο

Τον «φτωχό» συγγενή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σε ότι αφορά το Φυσικό αέριο, αποτελεί για ακόμα μια φορά ο Νομός Ηλείας. Έτσι  αν και διευρύνθηκε κατόπιν αποδοχής σχετικού αιτήματος του Περιφερειάρχη από την ΔΕΔΑ  το επενδυτικό πρόγραμμα για την αύξηση οικιακών συνδέσεων με το δίκτυο φυσικού αερίου που επίκειται να κατασκευαστεί στην Δυτική Ελλάδα έως το 2024, εν τούτοις ο αριθμός των οικιακών συνδέσεων που αφορούν τον Πύργο είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με την Πάτρα και το Αγρίνιο.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΔΕΔΑ ΑΕ  για την διεύρυνση του επενδυτικού προγράμματος Φυσικού αερίου με επιστολή της στον περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη  σε ότι αφορά τις τρεις πόλεις που θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο.

Έτσι στην πόλη της Πάτρας το αρχικό σύνολο των συνδέσεων ήταν 3945, με την επέκταση του προγράμματος έγιναν 5945, έχουμε δηλαδή μια αύξηση 2000 συνδέσεων. Στο Αγρίνιο προβλεπόταν αρχικά 959 συνδέσεις, με την επέκταση έγιναν 3059 κι έχουμε κι εδώ μια αύξηση 2100 συνδέσεων. Στον Πύργο οι αρχικές συνδέσεις ήταν 398 εκ των οποίων οι 347 ήταν οικιακές και με την διεύρυνση του προγράμματος γίνονται συνολικά 658, διαφορά δηλαδή μόλις 260 συνδέσεων και μόνο για οικιακή χρήση!

Σε Πάτρα και Αγρίνιο, η αύξηση των συνδέσεων είναι τετραψήφια και βεβαίως έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο Αγρίνιο που είχε λιγότερες από 1000 συνδέσεις και θα αποκτήσει άλλες 2100!

Επομένως στον Πύργο το Φυσικό αέριο θα εξαπλωθεί με ρυθμούς χελώνας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια της προγραμματικής περιόδου και το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς .

Να σημειώσουμε δε ότι ο Περιφερειάρχης κοινοποίησε προς όλους τους εμπλεκόμενους Σύμφωνο Συνεργασίας, μέσω του οποίου ζητείται η ενυπόγραφη δέσμευση όλων των πλευρών για την ολοκλήρωση και τη λειτουργικότητα του δικτύου φυσικού στη Δυτική Ελλάδα ενώ συγκροτείται  Κοινή Επιτροπή Συμφώνου Συνεργασίας (Κ.Ε.Σ.Σ.) αποτελούμενη  από δεκατρία μέλη που θα συντάσσει ανά εξάμηνο συνοπτική έκθεση παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia