FOLLOW US: facebook twitter

«Φρένο» λόγω φορολογικού από τα ταξί της Ηλείας

Ημερομηνία: 06-12-2023 | Συντάκτης:

-Καθολική εικοσιτετράωρη απεργία από τις 5 π.μ.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Εικοσιτετράωρη καθολική απεργία θα κάνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της Ηλείας, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 5 το πρωί, ενώ στις 11π.μ. είναι προγραμματισμένη κινητοποίηση με εποχούμενη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου. Κατά τη διάρκεια της απεργία δεν θα εκτελεστούν ούτε τα μαθητικά δρομολόγια παρά μόνο αυτά που εξυπηρετούν ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, ακτινοβολία ή αιμοκάθαρση.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Τσαπάρας, η κυβέρνηση θεσπίζει άδικα μέτρα που θα εξαϋλώσουν τους ταξιτζήδες και θα ανοίξει τον δρόμο στις μεγάλες εταιρείες εις βάρος των μικρών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, τονίζοντας ότι τα οικονομικά δεδομένα του κλάδου δεν έχουν καμία σχέση με το τεκμαρτό εισόδημα που προβλέπει ο νόμος.

«Το μέσο καθαρό εισόδημα στον κλάδο μας είναι 6 με 7.000 ευρώ. Με τον άδικο φόρο που μας επιβάλλει η κυβέρνηση, συμπιέζει το εισόδημά μας και οδηγεί σε δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ που δεν έχουν μεγάλο μεταφορικό έργο. Αγνοούν πλήρως τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και με αυτή την επιβάρυνση δυσκολεύουν τις ποιοτικές επενδύσεις στη δουλειά μας, διότι μας ζητάε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες» τονίζει και προσθέτει πως η ανανέωση του στόλου οχημάτων είναι πρακτικά ανέφικτη για τους περισσότερους».

«Ο κλάδος μας θέλει να αναπτυχθεί και να επενδύσει, αλλά με αυτά τα φορολογικά μέτρα δεν θα το πετύχουμε. Για να αλλάξουμε τα οχήματά μας, που είναι από το 2004 περίπου, σήμερα θέλουμε 40.000 ευρώ για ένα καλό ΤΑΞΙ που θα εξυπηρετεί επαρκώς τον πελάτη και θα προσφέρει ποιοτική υπηρεσία μετακίνησης», εξήγησε και υπενθύμισε πως οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ δεν έχουν επανέλθει πλήρως οικονομικά μετά την πανδημία.

«Έχουμε δεχθεί παρά πολλά πλήγματα, αρχής γενομένης από την οικονομική κρίση. Πάνω που αρχίσαμε να ανακάμπτουμε, ήρθε η πανδημία και σταμάτησε τη δουλειά μας. Όλος ο κλάδος των μεταφορών υπέστη τεράστια ζημιά και ο κόσμος δεν έχει επανέλθει πλήρως στις μετακινήσεις που έκανε. Είναι άδικο τώρα να μας έρχεται ένας νέος φόρος», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος