FOLLOW US: facebook twitter

Φωνή βοώντος…: «Πνίγονται» στα σκουπίδια οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Δήμου Πύργου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία: 12-07-2019 | Συντάκτης:

Φωτογραφίες-Βίντεο: Ηρώ Ρήγα

«Πνιγμένες» στα σκουπίδια εξακολουθούν να είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Πύργου, θυμίζοντας την κατάσταση που επικρατούσε πριν τέσσερα χρόνια, όταν ολόκληρη η Ηλεία βίωνε τον απόλυτο εφιάλτη, στη «διαδρομή» αναζήτησης λύσης στο πρόβλημα εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Και μπορεί από τότε μέχρι σήμερα να μπήκε το «νερό στ’ αυλάκι» και η Τριανταφυλλιά να λειτούργησε προσφέροντας «οξυγόνο» σε όλους τους Δήμους της Ηλείας, η έλλειψη απορριμματοφόρων όμως, στο Δήμο Πύργου δεν μπορεί να αποτελεί μήνες τώρα δικαιολογία για την αθλιότητα που ζουν δημότες και επισκέπτες.

(μεταξύ Νέου Δρόμου και Παναγίτσας)

Τα σωρευμένα απορρίμματα κατά μήκος του παραθαλάσσιου δρόμου και κυρίως μεταξύ Καβουρίου- Συκιάς Κατακόλου, έχουν δημιουργήσει «βουνά» μαζί με τα ξερά χόρτα και τα κλαδέματα, καλύπτοντας δεκάδες μέτρα κατά μήκος της οδού.

Οι κάδοι είναι ξέχειλοι και οι χώροι γύρω από αυτούς έχουν μετατραπεί σε κανονικές «χαβούζες» εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι απελπιστική ενώ η δυσοσμία που επικρατεί εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, ανυπόφορη.

(Καβούρι-Νο 16)

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Παραθεριστές και οικιστικές, όπως γίνεται αντιληπτό, βρίσκονται στα «κάγκελα» αδυνατώντας να κατανοήσουν τους λόγους που ο Δήμος Πύργου δεν επεμβαίνει δίνοντας λύση και καθαρίζοντας τους οικισμούς και διαμαρτύρονται εντόνως, ζητώντας ακόμα και την παρέμβαση Εισαγγελέα, για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Υ.Γ.: Εκείνα τα απορριμματοφόρα, που από… Δευτέρα (21/6/2019), θα έβγαιναν στους δρόμους μετά από παρέμβαση του νέου Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, που είναι;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος