FOLLOW US: facebook twitter

Φίλοι Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Η Ηλεία χρειάζεται και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να αντιμετωπίσει το κύμα της πανδημίας»

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”117639″ img_size=”full”][vc_column_text]Τις εξελίξεις που αφορούν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας μετά τη μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, συζήτησε το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας (ΣΦΙΝΑ) υποστηρίζοντας ότι αυτές τις δύσκολες ώρες η Ηλεία έχει ανάγκη και τα δύο Νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν απρόσκοπτα για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών, όχι μόνο του κορωνοϊού αλλά και των άλλων παθήσεων. Σε δελτίο τύπου αναφέρει: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Φ.Ι.Ν.Α. προέβλεψαν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποδειχθεί περίτρανα η αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας και του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφουν αυξητική τάση. Ως εκ τούτου, μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1)Η αποστολή εγγράφου του Συλλόγου  στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη καθώς και στον κ. Χριστόπουλο, Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας,  αφού με δική του απόφαση μετακινήθηκε το εν λόγω προσωπικό, μέσω του οποίου θα καταγγέλλονται οι απαράδεκτες ενέργειες αποψίλωσης της Ν. Μονάδας Αμαλιάδας. Αυτή η απόφαση μετακίνησης ελήφθη χωρίς να αναζητηθούν  άλλες διαδικασίες αναφορικά με την στελέχωση της μονάδας covid-19 και της ΜΕΘ στον Πύργο. Η Ν.Μ. Αμαλιάδας, δυναμικής εκατό κλινών με το προσωπικό που ανήκει οργανικά σε αυτή, θα μπορούσε να λειτουργήσει εν μέσω της πανδημίας και να αποσυμφορήσει τον Πύργο και όχι να κλείσει ή να αναστείλει την λειτουργία της. 2) Η αποστολή εγγράφου στον Πρωθυπουργό της χώρας, μέσω του οποίου θα αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα νοσοκομείο με μεγάλη ιστορία, που στήριξαν την ανοικοδόμησή του  οι ομογενείς της Αμερικής από το 1950! Στην εν λόγω επιστολή θα ζητηθεί η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου και η επιστροφή των υπαλλήλων στην οργανική τους θέση δηλαδή στη Ν.Μ. Αμαλιάδας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot