FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Ανάμεσα σε Πολάκη και Μπογδάνο

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:

Πάρε θέση! Είσαι με τον Πολάκη που αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία και καλεί συμβολικά τον κόσμο σε ανυπακοή κατά των μέτρων ή με τον Μπογδάνο που «επιθεωρεί» τις επιχειρήσεις της αστυνομίας αναπολώντας, μάλλον, τις εποχές του βαθέος δεξιού κράτους;

Πάρε θέση! Είσαι με την κυβέρνηση που με αφορμή την πανδημία κάνει επίδειξη αυταρχισμού και ιδεοληψίας ή με το ψήφισμα των τριών κομμάτων (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ & Μέρα25) που, δίνοντας ρεσιτάλ ανευθυνότητας, ζητούσαν να γίνουν κανονικά οι εορτασμοί του Πολυτεχνείου, πυροδοτώντας την υγειονομική βόμβα;

Πάρε θέση! Γιατί εδώ και χρόνια ο διάλογος στέρεψε. Είσαι με τη συντηρητική δεξιά που χαϊδεύει τα ακροδεξιά στοιχεία στους κύκλους της ή με την πρώην κυβερνητική αριστερά που συντηρεί επικίνδυνα ακραίες φωνές στους δικούς της κύκλους;

Πάρε θέση! Γιατί πλέον η αντιπαράθεση μετριέται σε clicks και likes. HCambridgeAnalytica έδειξε το δρόμο. Η θεωρία της προπαγάνδας του Γκέμπελς σε συνδυασμό με τα τρομακτικά ενδελεχή στοιχεία από το Facebook και τη Google είναι η συνταγή της επιτυχίας. Τεχνητή πόλωση, γιγάντωση των άκρων και δημιουργία απάθειας στους «αναποφάσιστους».

Πήρα θέση! Υπέρ της σύνθεσης απόψεων και του διαλόγου.Απέναντι στην ανευθυνότητα και τον συντηρητισμό. Απέναντι στις συνθηματικές λύσεις του πληκτρολογίου και τη στοχοποίηση ομάδων που «τολμούν» να μιλήσουν αντίθετα με εμένα.

Πήρα θέση! Με λύσεις για τους συμπολίτες μας που μαστίζονται από τα lockdown, με ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στις παλινωδίες της κυβέρνησης, με σεβασμό στους γονείς που καλούνται να δουλέψουν από το σπίτι φροντίζοντας παράλληλα τα μικρά τους παιδιά ή να βγουν σε αναγκαστική άδεια ειδικού σκοπού και δίπλα στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που βρίσκονται σε κατάσταση χρεωκοπίας.

Πήρα θέση! Κατανοώντας τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, με τους χιλιάδες νοσηλευόμενους, τους εκατοντάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, αποφάσισα να μην εστιάσω σε μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα.

Κυρίες και κύριοιτης αριστεράς, το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντοτε μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, κρατώντας την αιματοβαμμένη σημαία στην κορυφή της πορείας. Το ΠΑΣΟΚ προάσπιζε και ως Κίνημα Αλλαγής πάντοτε θα προασπίζει τα ιδανικά της δημοκρατίας προς όφελος του λαού και όχι ως επικοινωνιακό τέχνασμα, καπηλευόμενο την υπέρτατη θυσία των πεσόντων!

Κύριοι της δεξιάς, ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε απέναντι στις αυταρχικές και καταχρηστικές πρακτικές σας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να εργαλειοποιήσετε την κρίση για να οδηγήσετε στο περιθώριο τους μικρούς και αδύναμους, προς όφελος των ισχυρών που σας στηρίζουν.

Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός. Πάρε θέση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος