FOLLOW US: facebook twitter

Φίλοι Αστέρα Αμαλιάδας: «Η διαιτησία βάλλει εναντίον της ομάδας μας – Το ποδόσφαιρο δεν φτιάχνεται με “κολλητιλίκια” διαιτητών-προπονητών-παραγόντων»

Ημερομηνία: 30-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι «Φίλοι του Αστέρα Αμαλιάδας» με αφορμή την διαιτησία που βάλλει κατά κόρον εναντίον του Αστέρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά και αποφάσεις που πληγώνουν το άθλημα. «Το ποδόσφαιρο δεν φτιάχνεται με συνταγές παρελθόντος, με φιλίες και ‘‘κολλητιλίκια’’ διαιτητών-προπονητών-παραγόντων, με βοήθειες και συμφωνίες πισώπλατες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και καλεί «να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα γήπεδα πριν ξανα-αηδιάσει».

Η ανακοίνωση των «Φίλων του Αστέρα» έχει ως εξής:

Μετά από σιωπή, εδώ και αρκετό καιρό, ‘‘βγαίνουμε’’ να μιλήσουμε για θέματα γύρω απ’ την αγαπημένη μας ομάδα, για να κοινοποιήσουμε σε όλους τους αγνούς φιλάθλους της Ηλείας την άποψή μας για τα συμβάντα του τελευταίου διαστήματος.

Θέλουμε εξαρχής να τονίσουμε ότι απηχούμε προσωπικές απόψεις και δεν κατευθυνόμαστε από άλλα κέντρα.

Αρχικά, δε θα πρωτοτυπήσουμε σχολιάζοντας τη διαιτησία, που κατά κόρον βάλλει εναντίον της ομάδας μας, με κρίσιμες αποφάσεις, που δεν συνάδουν με την ιστορία και την ποιότητα της ομάδας. Αρκετοί διαιτητές έχουν σχολιάσει ούτε λίγο, ούτε πολύ: ‘‘Εντάξει, μην κάνετε έτσι, αφού μάλλον δεν πάτε για πρωτάθλημα’’, άποψη φτηνή κι απαράδεκτη που έχουν εκστομίσει ‘‘πρωτοκλασάτοι’’ (με πολλά εισαγωγικά) της διαιτησίας. Πέναλτι δεν έχουν δοθεί (ούτε για δείγμα), κόκκινες αντιπάλων έχουν ‘‘φαγωθεί’’, αντίθετα δίνονται πολύ εύκολα σ’ εμάς, όσο για οφ-σάιντ, γελάνε και οι πέτρες (ακατάλληλοι βοηθοί-ακίνητοι, με ύφος ‘‘χιλίων καρδιναλίων’’, εριστικοί και προκλητικοί, εν τέλει ανίκανοι…).

Κι αυτά συμβαίνουν συχνότατα και το ‘‘δεν πειράζει’’, το μπουχτίσαμε, το βαρεθήκαμε. Η ομάδα έχει ήθος, έχει χαρακτήρα και προχωρά χτίζοντας σπουδαίο μέλλον. Δίνει τα δελτία σε ποδοσφαιριστές, που τους επιτρέπεται να παίξουν άμεσα, εναντίον της ομάδας μας, χωρίς η ίδια να χρησιμοποιεί σπουδαίους παίκτες που απέκτησε, σε αντίστοιχα παιχνίδια (ηθικό fair-play – βλέπετε περιπτώσεις Ανδρεόπουλου, Τσίτσου, Καμαρινού κλπ.).

Παράλληλα καταγγέλλουμε αποφάσεις που πληγώνουν το άθλημα (ευθεία προσβολή του ποδοσφαίρου), περιπτώσεις που αθλητές αποβάλλονται και δεν αποχωρούν, αλλά προκλητικά ξαπλώνουν εντός του αγωνιστικού χώρου ή κομπλεξικά διαβαίνουν χωρίς άδεια, μέσα στο γήπεδο, μένουν ατιμώρητοι περαιτέρω, κοροϊδεύουν διαιτητές, που τους βλέπουν κι αδιαφορούν, δίνουν κουτουλιές και δεν ‘‘τρέχει κάστανο’’, δίνουν κόκκινη γιατί ακούμπησε ένας παίκτης τον αντίπαλό του, στο ημίχρονο γίνονται τσαμπουκάδες και σπάνε τα γραφεία διαιτητών γιατί ‘‘με το έτσι θέλω, θα νικήσουμε’’ κι άλλα πολλά ευτράπελα (ψάξτε τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας και θα βρείτε πολλά).

Επειδή λοιπόν ποδόσφαιρο δεν φτιάχνεται με συνταγές παρελθόντος, με φιλίες και ‘‘κολλητιλίκια’’ διαιτητών-προπονητών-παραγόντων, με βοήθειες και συμφωνίες πισώπλατες, κοινοποιούμε όλα αυτά, γιατί η φίλαθλη Ηλεία τα ξέρει και τα βλέπει. Επειδή ο κόσμος ξαναμαζεύεται στα γήπεδα, ας προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε πριν ξανα-αηδιάσει…. Τέλος, ας συγκρατηθούν οι ρατσιστές που γράφουν και σχολιάζουν αθλητικά γεγονότα (τάχα έχοντες χιούμορ, μάλλον παλαιο-λιθικής εποχής), γιατί υπάρχει κι ο αντιρατσιστικός νόμος, που θα κινηθεί σε ανάλογες μελλοντικές προκλήσεις, είτε πρόκειται για ‘‘συμπατριώτες’’, είτε όχι. Αυτά, επί του παρόντος κι ελπίζουμε με την ιστορική μας ομάδα, σε καλύτερη συνέχεια…

Οι ‘‘Φίλοι’’ του Αστέρα Αμαλιάδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος