FOLLOW US: facebook twitter

«Φεστιβάλ με ταυτότητα και ποιότητα και όλες τις μορφές τέχνης»

Ημερομηνία: 05-07-2024 | Συντάκτης:

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ανακοινώθηκε η δημιουργία μικτής χορωδίας και θεατρικής ομάδας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τους στόχους και δράσεις τους για το 2024 παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων κα Αθηνά Ηλιοπούλου και ο Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού κ. Βασίλης Καψής.

Στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία έγινε χθες, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία, επίσης, του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Σοφιανού και του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Πέτρου Γκούβα, επισημάνθηκε η αξία και πρωτοτυπία του φετινού Φεστιβάλ, καθώς για πρώτη φορά αποκτά ταυτότητα, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη Τέχνης και όλες τις ηλικίες, ξεφεύγοντας από τα όρια του Θεάτρου Φλόκα, και δίνοντας ώθηση στη δημιουργία τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο κα Ηλιοπούλου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Καψή και τόνισε ότι πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με ταυτότητα και ποιότητα, που ακόμα κι αν τα όρια είναι ασαφή και δυσδιάκριτα μεταξύ ποιοτικού και εμπορικού, η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετική, με ισχυρό ενδιαφέρον για όλους όσους αγαπούν τον πολιτισμό.

«Έχουμε αποκτήσει την φήμη, και το λέω με περηφάνεια, ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας έχει ξεπεράσει τα όρια του Νομού και έχει αποκτήσει εθνική εμβέλεια, αποτελώντας ένα από τα πλέον επιτυχημένα της χώρας. Σε μια χρονιά ιδιαίτερη για την Αρχαία Ολυμπία, σε μια χρονιά “ολυμπιακή”, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και πέραν του πλαισίου του Φεστιβάλ», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά της, η κα Ηλιοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για «ένα πρόγραμμα που επιμεληθήκαμε με πολύ σεβασμό και μεράκι. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλες τις καλλιτεχνικές απαιτήσεις του κοινού και δώσαμε κυρίως έμφαση στην έντεχνη μουσική και το θέατρο. Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ είναι ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του, δεδομένου ότι θα συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις και εκτός του θεάτρου Φλόκα. Μάλιστα, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε το Λύκειο Ελληνίδων, καθώς και την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης».

Ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος κ. Καψής επισήμανε πόσο σημαντικό είναι για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας να εργάζονται για την πολιτιστική ώθηση της περιοχής δύο νέοι άνθρωποι, με ανοιχτά μυαλά και ορίζοντες, όπως ο κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Ηλιοπούλου. «Δημιουργήσαμε ένα Φεστιβάλ που θα έχει ταυτότητα και στόχο του την επιστροφή του θεάτρου στο πρόγραμμα, με παραστάσεις από την   αρχαία ελληνική δραματουργία (οι δύο είναι Επιδαυρικές), από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, με τρεις παιδικές παραστάσεις, συναυλίες από το χώρο της έντεχνης μουσικής, αλλά και εκδήλωση που θα γίνει στο θέατρο Καυκανιάς», ανέφερε ο κ. Καψής.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχουμε κοντά μας καλλιτέχνες όπως οι Κότσιρας, Πασχαλίδης, Μάλαμας, Οικονομόπουλος, Πορτοκάλογλου και μια διεθνή παραγωγή που θα γίνει στο κέντρο της πόλης, με τίτλο “Επτά θάλασσες”, στην βραδιά της Πανσελήνου. Ταυτόχρονα, θεατρικο-μουσικο-χορευτικές παραστάσεις που εντάσσονται παράλληλα στο πνεύμα των 2800 χρόνων Ολυμπιακών Αγώνων και μια εικαστική έκθεση που αφορά τη δημιουργία του κόσμου και θα γίνει στην είσοδο του αρχαιολογικού μουσείου». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Καψής ανακοίνωσε και επίσημα  ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προχωρά στη δημιουργία Μικτής Χορωδίας και Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας, για το οποία θα ακολουθήσει νέα Συνέντευξη Τύπου.

«Ο Δήμος έχει ανθρώπους νέους, ενεργούς, οι οποίοι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να δώσουν βήμα στην τοπική κοινωνία και σε δικές μας καλλιτεχνικές δομές. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα μιας δημοτικής αρχής που θα μείνει στα χρόνια, ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες καλλιτεχνική παιδεία και δράση δική τους, μια επιτυχία που οφείλεται τόσο στον Δήμαρχο όσο και στην Αντιδήμαρχο», κατέληξε ο ίδιος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2024


 1. Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 Θέατρο Φλόκα – Ωρα:21.30

Συναυλία Γιάννης Κότσιρας – Μίλτος Πασχαλίδης

Μίλτος Πασχαλίδης και Γιάννης Κότσιρας μαζί στην σκηνή. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια,κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Προπώληση στα 17 ευρώ

 1. Σάββατο 20 Ιουλίου 2024- Θέατρο Φλόκα- Ώρα 21.15

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΛΑΝ

Από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και την εταιρία Μέθεξις. Πρόκειται για μία φαντασμαγορική θεατρική παραγωγή, βασισμένη στο αρχαίο κινέζικο ποίημα «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν», με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, σπαθομαχίες και χορογραφίες, καθώς και διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό.

Τιμές εισιτηρίων:

 • Προπώληση: 10€

• Γενική Είσοδος: 12€

 • Κυριακή 21 Ιουλίου 2024- ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΥΚΑΝΙΑΣ- ΩΡΑ:21.30

Ο ΕΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ του Κ. Οικονόμου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

 • Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024- Θέατρο Φλόκα- Ώρα: 21.30

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ του Ρομπέρ Τομά

Διασκευή – σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: την  Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τον Γιώργο Γεροντιδάκη  και τον Πάνο Σταθακόπουλο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 140’Λεπτά

Τιμές Εισιτήριων : 23,00€ – 20,00€ -18,00€ -15,00€

 • Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024- Θέατρο Φλόκα- Ώρα 21.30

 «MARE NOSTRUM – Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Λύκειον των  Ελληνίδων Πύργου

Μία θάλασσα, μία μουσική, μία κληρονομιά, σε μια ξεχωριστή  παράσταση μουσικής, λόγου και χορού με οικοδεσπότες το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου και τους συνεργάτες του. Μεταξύ των συντελεστών η Μάρθα Φριντζήλα : τραγούδι & απαγγελία και η Κωνσταντίνα Πάτση: τραγούδι

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: «ΕΘΟΣ»

Γενική είσοδος 15 € /παιδικό, ΑΜΕΑ, φοιτητές, άνεργοι: 10€

 • Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024- Θέατρο Φλόκα- Ώρα : 21.00

ΌΝΕΙΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  για παιδιά

Σκηνοθεσία – διασκευή: Δημήτρης Αδάμης

Η Αγγελική Λάμπρη στο ρόλο της Βασίλισσας των Ξωτικών Τιτάνιας.

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : more.com  

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 10 ευρώ   Γενική είσοδος: 12 ευρώ

 • Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 – Θέατρο Φλόκα – Ώρα 21.15

ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΙΚΕΤΙΔΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ  &  ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

ΚΟΣΜΟΥ Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Μια παράσταση για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τον τρόπο με τον οποίο καθόρισαν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Η Λένα Παπαληγούρα και Λουκία Μιχαλοπούλου μαζί με τους Γιάννη Τσορτέκη και Άκη Σακελλαρίου, συνθέτουν το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό σύνολο μιας παράστασης που σηματοδοτείται από την επιστροφή της κορυφαίας Ελληνίδας τραγωδού Λυδίας Κονιόρδου στο αργολικό θέατρο.

Tιμές εισιτηρίων: 22€ κανονικό 18€ μειωμένο

 • Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024- Θέατρο Φλόκα- Ώρα 21.30

Συναυλία Σωκράτης Μάλαμας Καλοκαίρι 2024

Μαζί του η Ιουλία Καραπατάκη

Με ένα πρόγραμμα που θα έχει τα αγαπημένα μας και όσα θέλουμε να τραγουδάμε παρέα.

Early bird εισιτήρια 15 ευρώ

Προπώληση στα 17 ευρώ

 • Κυριακή 11 Αυγούστου – Θέατρο Φλόκα- Ώρα:21.30

“ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ”

Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες μεταφέρεται στο θέατρο και παρουσιάζεται το φετινό καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και πρωταγωνιστές τους: Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου.

Τιμές Εισιτηρίων: 23€ κανονικό και 20€ μειωμένο

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 1. Τρίτη 13 Αυγούστου 2024- Θέατρο Φλόκα- Ώρα 21.00

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ Γάτος – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΛΑΤΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κέλλυ Σταμουλάκη

 1. Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024-Θέατρο Φλόκα- Ώρα:21.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ «ΈΚΠΤΩΤΟΣ ΆΓΓΕΛΟΣ»

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, για ένα ακόμα καλοκαίρι ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας πολύ ψηλά για να σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία εφάμιλλη της αγάπης που του δείχνετε τόσα χρόνια…

Γενική Είσοδος:20 ευρώ

Golden Standing Arena: 30 ευρώ

 1. Κυριακή  18  Αυγούστου 2024 – Θέατρο Φλόκα- Ώρα: 21.00

Ο Ρ Ν Ι Θ Ε Σ  του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.

~ Σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ~ 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: more.com

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 23 ΕΥΡΩ

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ,ΑΝΕΡΓΟΥΣ ,ΑΜΕΑ, ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ  20 ΕΥΡΩ

 1. Τρίτη 20 Αυγούστου – Σταθμός ΟΣΕ Αρχαίας Ολυμπίας- Ώρα:21.00

ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

YANNIS HADJILOIZOU & the Seven Seas

Μουσική και Τραγούδια από την Ελλάδα τα Βαλκάνια Ευρώπη Αμερική και απ´ όλο τον κόσμο

Γκεστ Σταρ Aliki

Συμμετέχει ο Μιχάλης Δημητρακάκος

Δωρεάν είσοδος για το κοινό

Με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητηρίου Ηλείας, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας, Ένωσης Ξενοδόχων Ολυμπίας.

 1. Σάββατο 24 Αυγούστου Πορτοκάλογλου- Θέατρο Φλόκα- Ώρα:21.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ – ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ – ΒΥΡΩΝ ΤΣΟΥΡΑΠΗΣ

Early bird εισιτήρια 15 ευρώ

Προπώληση στα 17 ευρώ

Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30

 1. Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 – Θέατρο Φλόκα- Ώρα: 21.00

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ του Ευριπίδη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ

Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά.

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη &ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Τιμές Εισιτηρίων: 23€ κανονικό και 20€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΣ, πολυτέκνων)

 1. Δευτέρα 26  Αυγούστου 2024- Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου- Ώρα:21.00

 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ DEMODOCOS

Ένα θέαμα που περιλαμβάνει: τον Πρώτο Ολυμπιόνικο του Πινδάρου, την «αρματοδρομία»/απόσπασμα από την Ιλιάδα του Ομήρου και τον Δελφικό Ύμνο στον Απόλλωνα. Όλο αυτό το θέαμα με χορό, μουσική και κείμενα στα αρχαία ελληνικά.

 1. Παρασκευή 30 Αυγούστου- 30 Σεπτεμβρίου 2024 Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

“Εικαστική Έκθεση της γλύπτριας Ιωάννας Παρασκευά με τίτλο: «Νῠν δὲ γυναικῶν φῦλον ἀεὶσατε”

Με έμπνευση  τους στίχους με τους οποίους ο Ησίοδος κλείνει τον κοσμογονικό μύθο η έκθεση μέσα από τα αρχέτυπα της Αρχαίας Ελλάδας πραγματεύεται μια σύγχρονη αφετηρία ως την ώθηση που χρειάζεται κάθε άνθρωπος προκειμένου να κινήσει την εσωτερική του μνήμη και να επαναπροσδιορίσει την υπόστασή του.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia