FOLLOW US: facebook twitter

Φέσια 91 δισ. ευρώ στην Εφορία από «μεγάλους»!

Ημερομηνία: 04-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί τα μεγάλα «φέσια» προς την Εφορία από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 91 δισ. ευρώ και πιθανότατα δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο του 2023, στο ποσό των 114,5 δισ. ευρώ και οφείλονται από 4.031.610 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Όμως, από το ποσό αυτό, τα 90,1 δισ. ευρώ ή το 79,4% των συνολικών χρεών οφείλονται από μόλις 9.022 ΑΦΜ, με μέσο ποσό χρέους άνω των 10 εκατ. ευρώ έκαστος.

Πρόκειται για την κατηγορία οφειλετών, οι οποίοι έχουν χρέη προς την Εφορία ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ έκαστος, τα οποία λόγω του ύψους τους είναι αδύνατο να εισπραχθούν, ενώ παράλληλα ξεφεύγουν από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ΑΑΔΕ, καθώς και τη φυλάκιση.

Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες είτε έχουν δηλώσει πτώχευση, είτε έχουν μεταβιβάσει σε τρίτους τα περιουσιακά τους στοιχεία, είτε με προσφυγές στα δικαστήρια και αναβολές κερδίζουν χρόνο είτε έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και δεν τα αποπληρώνουν.

Στην πραγματικότητα κάποια στιγμή τα συγκεκριμένα χρέη θα χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης» και θα διαγραφούν


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος