FOLLOW US: facebook twitter

“Φάμπρικες πτυχίων”

Ημερομηνία: 24-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καταρρέουν οι δυό βασικοί “μύθοι” που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση: Ότι θα είναι “μη κερδοσκοπικά” και ότι θα έρθουν στην Ελλάδα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίου κύρους, που θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και “πτυχία με αξία”

 Το πρώτο που έρχεται  είναι το ιδιωτικό “Πανεπιστήμιο Λευκωσίας”, που ελέγχεται από τον όμιλο EDEX (Educational Excellence Corporation). Στην Ελλάδα θα έρθει ως εταίρος του αμερικανικού πολυεθνικού fund CVC, που έχει ήδη στην ιδιοκτησία του 6 μεγάλα νοσοκομεία-κλινικές («Υγεία», «Metropolitan», «Μητέρα», «Ιασώ» κ.λπ.) και θέλει τώρα να αξιοποιήσει περαιτέρω αυτό το δυναμικό, ιδρύοντας ιατρική σχολή στην Αθήνα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού τους έδωσε την Παρασκευή πράσινο φως για να συστήσουν κοινή εταιρεία με αυτό τον σκοπό. Η έγκριση δόθηκε με όρους αγοράς, επιχειρηματικούς. Η Επιτροπή Αντιμετώπισε το θέμα σαν να πρόκειται για επιχειρήσεις που πουλάνε… τυριά ή μακαρόνια, κυνηγώντας το κέρδος.

Επειδή λοιπόν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι πλέον μια πραγματικότητα στη χώρα μας, ας ελπίσουμε ότι οι άδειες τουλάχιστον θα δίνονται με αυστηρά κριτήρια, ώστε να μην καταντήσουν “φάμπρικες πτυχίων”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia