FOLLOW US: facebook twitter

Φ. Ζαΐμης: «Σημαντικός ο ρόλος των πολιτικών αεροδρομίων της Δυτικής Ελλάδος για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας»

Ημερομηνία: 21-06-2023 | Συντάκτης:

«Τα πολιτικά αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδος αλλά και αυτά με μικτή χρήση (στρατιωτική και πολιτική) έχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης με σημαντικά πλεονεκτήματα για τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις τόσο από πλευράς εξυπηρέτησής τους όσο και οικονομικής ανάκαμψης, δεδομένου ότι η αξιοποίηση τους θα αναβαθμίσει τουριστικά και επενδυτικά την Περιφέρειά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε σιωπηρά αλλά επισταμένα εδώ και αρκετά χρόνια πιστεύοντας ότι η Δυτική Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω της γεωγραφικής γειτνίασης με την Ευρώπη όσο και με τις υφιστάμενες αεροπορικές υποδομές που διαθέτει. Πάνω απ όλα όμως διαθέτει η χώρα ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό σε υποκλάδους της αεροπορίας που θα πρέπει να απασχολούνται στην περιοχή και να μην αναζητούν εργασία σε αγορές του εξωτερικού. Περαιτέρω δε θα πρέπει να δούμε με πιο προσοχή τις επενδυτικές ευκαιρίες μέσα και γύρω από τις αεροπορικές υποδομές με συναφή κλάδους»δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης κατά τη διάρκεια της Ημερίδας με θέμα: «Η Αχαΐα «πετάει»- Ο ρόλος των υδατοδρομίων και των περιφερειακών αεροδρομίων στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Συνεχίζοντας, εξήγησε τη σημασία της αναγκαιότητας των υδατοδρομίων και τόνισε: «Ούτε πρέπει, ούτε θα επιτρέψουμε να καθυστερούν άλλο την διασύνδεση κατοίκων σε απομακρυσμένες περιοχές με υδροπλάνα με προφανή οφέλη σε τουριστική ανάπτυξη, στην πολιτική προστασία, στην υγειονομική ασφάλεια αλλά και στην εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών του πολίτη. Από πλευράς μας συντονίζουμε και υποβοηθούμε την αδειδότηση υδατοδρομίων σε μια σειρά σημείων ώστε συνδυαστικά και με την περιφερεια Ιονίων Νήσων να δημιουργηθεί ο ελάχιστος αριθμός αδειδοτήσεων (τουλάχιστον7) που με βάση τους επενδυτές μπορεί να προχωρήσουν με βιωσιμότητα οι αντίστοιχες εταιρείες υδροπλάνων». Πρόσθεσε ότι η  αδειοδότηση και αναβάθμιση του Α/Δ Επιταλίου όσο και η στενή συνεργασία με τις αερολέσχες της περιοχής θα συνεχιστεί ετσι ώστε να επιτυχουμε τόσο την στήριξη του τουρισμού όσο και πιο μακροπρόθεσμα την δυνατότητα απευθείας εξαγωγων γεωργικών προιόντων σε αγορές του εξωτερικού.

Την εκδήλωση, οποία έγινε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 στην Πάτρα, διοργάνωσε η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο εκπρόσωπος «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Μανώλης Αποστολάκης, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ιονίων Νήσων Αλίκη Λούβρου, Εκπρόσωπος της εταιρείας ”Hellenic Seaplanes S.A.”
ο  Ιδιοκτήτης Επαγγελματικής Σχολής πιλότων «ΟΛΥΜΠΟΣ Αεροπορική Ακαδημία» Σταύρος Αναστασιάδης,  ο Αερολιμενάρχης Αεροδρομίου Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας,  ο Εκπρόσωπος Αερολέσχης Ι.Π. Μεσολογγίου, flight examiner της ΥΠΑ Γιώργος Πρεβεζάνος, Εκπρόσωπος Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Αερολέσχης Πάτρας Πέτρος Ρικάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος