FOLLOW US: facebook twitter

Εξώδικο για τις εφημερίες

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πολυσέλιδο εξώδικο προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, έστειλαν 24 γιατροί Κέντρων Υγείας της Ηλείας (πλην Ζαχάρως), με το οποίο διαμαρτύρονται για το εφημεριακό πρόγραμμα του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, στο οποίο έχουν ενταχθεί από τις αρχές Αυγούστου για να καλύψουν τα κενά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως αναφέρουν, επικαλούμενοι πλειάδα διατάξεων της νομοθεσίας, δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση ενεργών εφημεριών αλλά και τακτικού πρωϊνού ωραρίου στο ΤΕΠ του Παθολογικού Τομέα και ζητούν από τον ΥΠΕάρχη να ανακαλέσει το έγγραφο με το οποίο αποφασίστηκαν οι μετακινήσεις τους, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για «καταχρηστική, απαξιωτική, αυθαίρετη, επικίνδυνη  και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά». Το εξώδικο το κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας προαναγγέλλοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και αγωγή αποζημίωσης.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 18/08/2021


2 Σχόλια για "Εξώδικο για τις εφημερίες"

  1. Ο/Η Ελένη λέει:

    Το εξώδικο αξιότιμοι κύριοι δεν εστάλη για να διαμαρτυρηθούν οι γενικοί γιατροί απλά για τις “υπερβάσεις” στις εφημερίες τους που καταστρατηγούν κάθε νόμο και κάθε λογική. Διότι οχι μόνο υπερβαίνουν αλλά φτάνουν μεχρι και τις 10 στον αριθμό και πολλές συνεχόμενες μεταξύ τους!!!Οι υπεράνθρωποι γενικοί γιατροί!(Οι υπόλοιποι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν με ελάχιστες εξαιρέσεις όσες ορίζει ο νόμος ,δηλ.εξι)
    Το σημαντικότερο πρόβλημα των γενικών γιατρών πέρα από τη σωματική και ψυχική κόπωση ειναι κυρίως ο κίνδυνος που ενέχουν αυτές οι εφημερίες για τους πολίτες. Γιατί κάθε πολίτης που καταλήγει σε ενα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο οφείλει να έχει την ανάλογη περίθαλψη. Εξειδικευμένη περίθαλψη. Οχι να αντιμετωπίζεται από γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας που τους εντέλλουν για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η έλλειψη παθολόγων. Όχι να τους παραπέμπει γενικός γιατρός απο κέντρο υγείας για παθολογική αντιμετώπιση και να τους περιθάλπτει άλλος γενικός γιατρός!!! Όσα εντέλλεσθε και να λάβουν οι γενικοί γιατροί παθολόγοι δεν είναι!!!Και στο νοσοκομείο Πύργου λείπουν παθολόγοι!!!Αυτά καταγγέλλουν οι γενικοί γιατροί στο εξώδικο για να μην πει κανείς πως δε γνώριζε…

    1. Ο/Η Ελένη λέει:

      Και για όσους κάνουν πως δε γνωρίζουν, ένας γενικός γιατρός μπορεί νσ “ράψει” ένα τραύμα αλλά ένα χειρουργείο δε μπορεί να το φέρει εις πέρας γιατί δεν είναι χειρουργός. Καθένας με την ειδικευσή του στην υπηρεσία του αρρώστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος