FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 18/08/2021

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εξώδικο για τις εφημερίες

Πολυσέλιδο εξώδικο προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, έστειλαν 24 γιατροί Κέντρων Υγείας της Ηλείας (πλην Ζαχάρως), με το οποίο διαμαρτύρονται για το εφημεριακό πρόγραμμα του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, στο οποίο έχουν ενταχθεί από τις αρχές Αυγούστου για να καλύψουν τα κενά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως αναφέρουν, επικαλούμενοι πλειάδα διατάξεων της νομοθεσίας, δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση ενεργών εφημεριών αλλά και τακτικού πρωϊνού ωραρίου στο ΤΕΠ του Παθολογικού Τομέα και ζητούν από τον ΥΠΕάρχη να ανακαλέσει το έγγραφο με το οποίο αποφασίστηκαν οι μετακινήσεις τους, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για «καταχρηστική, απαξιωτική, αυθαίρετη, επικίνδυνη  και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά». Το εξώδικο το κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας προαναγγέλλοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και αγωγή αποζημίωσης.

Έρχεται Ηλεία

Στην Ηλεία θα βρεθεί σήμερα ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκη, για σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες στο Διοικητήριο στον Πύργο. Στόχος του να συμβάλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν τις πυρόπληκτες περιοχές και να δρομολογήσει αντιπλημμυρικά έργα σε επικίνδυνα σημεία. Πιθανότατα θα συναντήσει και τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας, Γ.Γεωργιόπουλο για τα ίδια θέματα.

Σιδερένιος

Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η υγεία. Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος σήκωσε τεράστιο βάρος όλο αυτό το διάστημα στη διαχείριση της πυρκαγιάς. Είτε κάποιος τον κρίνει επιτυχημένο είτε αποτυχημένο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ήταν σταθερά στην πρώτη γραμμή, τόσο στην πανδημία όσο και στις φωτιές. Σιδερένιος!

Σερί επαφών

Διακοπές με προεκλογικό αγώνα συνδυάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Ηλεία. Έχοντας στήσει το ορμητήριο στην Κυλλήνη, συναντά κόσμο διαρκώς, ενώ μετά τη συνάντηση με τον Αντωνακόπουλο στον Πύργο, οι πληροφορίες μου λένε ότι σήμερα αναμένεται να μεταβεί κατά τις 6 το απόγευμα Κουρούτα για  ανοιχτή συνάντηση με στελέχη του ΚΙΝΑΛ και πολίτες.

Τα είπαν

Ολιγόλεπτη συζήτηση είχαν χθες στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης και ο ηλειακής καταγωγής βουλευτής Θες/νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την ολοκλήρωση της παράστασης «Βάκχαι». Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετά λεπτά, τόσο για την παράσταση και για την επιλογή διεξαγωγής της στο αρχαίο θέατρο, όσο και για πολιτικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Αυτοψία στους καταρράκτες

Η πρώτη γεωλογική αποτίμηση της πυρκαγιάς στο γεώτοπο των καταρρακτών Νεμούτας έγινε χθες από  τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ιωάννη Μπαντέκα. Οι καταρράκτες είναι ίσως ο κρυμμένος και πλέον αναξιοποίητος θησαυρός της Ηλείας και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατόν. Όπως έγραψε και ο Νίκος Σιάκκουλης «οι υνέπειες της οργής  , της  θεάς Άρτεμης μεγάλες»!

Tου Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Ξεκινάμε με κουίζ σήμερα: Ποιο είναι το (πολύ) ισχυρό στήριγμα του Ανδρέα Λοβέρδου στην Ηλεία;

*Δεύτερo κουίζ: Ποια ήταν η (πολύ) ηχηρή θεσμική απουσία στη μίνι περιοδεία της Φώφης στην Ηλεία;

*Για να μην μπερδεύεστε, πάντως, η απάντηση στο 1ο κουίζ δεν είναι ο Αντωνακόπουλος. Ο ίδιος υποδέχεται τους πάντες στον δήμο, αλλά δεν σκοπεύει να εμπλακεί στα εσωκομματικά κανενός κόμματος.

*Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, η Φώφη χάνει διαρκώς υποστηρικτές, τουλάχιστον στην Ηλεία.

*Κάτι «σοβαρά» σάιτ έγραφαν ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου θα κατέβει για περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας. Ό,τι να ΄ναι. Για να ξέρετε, η οικογένεια εκπροσωπείται ήδη αυτοδιοικητικά από τον Κατσιφάρα. Αν δεν ξανακατέβει αυτός, ξανασυζητάμε για άλλο πρόσωπο.

*Και μια και ανέφερα τον Κατσιφάρα, έμαθα ότι προχθές εθεάθη στη Δίβρη να συζητά με κόσμο κι ότι σκοπεύει να κάνει εξορμήσεις στην ορεινή ζώνη της Ηλείας για όσο καιρό παραθερίζει στο Καλέντζι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος