FOLLOW US: facebook twitter

Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη στο κοσμηματοπωλείο Ρουσόπουλου: Οι διαρρήκτες ήρθαν απ’ αλλού

Ημερομηνία: 23-11-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”64247″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίχνη των δραστών της διάρρηξης , στο κοσμηματοπωλείο Ρουσόπουλου στις 26 του περασμένου Ιουνίου στον Πύργο, έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 33, 31 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε  κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις δράστες είναι ΡΟΜΑ από την Αθήνα, το Αίγιο και την Αμαλιάδα, που σχεδίασαν και υλοποίησαν το χτύπημα. Μάλιστα και οι τρεις βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για παρόμοια αδικήματα, ενώ ο ένας εξ αυτών ήταν και μέλος της σπείρας με τις μάσκες σιλικόνης, που εξαρθρώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Στην διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου Ρουσόπουλου, οι δράστες ήταν συνολικά πέντε και ενεργώντας από κοινού, τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου εκλεισαν την οδό Ερμού στο ύψος του Σταυροπάζαρου με κάδο σκουπιδιών, αναγκάζοντας έτσι σε εκτροπή της κυκλοφορίας για όποιο όχημα περνούσε εκείνη την ώρα. Στη συνέχεια οι τέσσερις δράστες φορώντας κουκούλες τύπου full face και με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίασαν προστατευτικό ρολό ασφαλείας και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος, κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο και με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών ανακριτικής διείσδυσης ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών. Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι οι δράστες είχαν προσχεδιάσει την κλοπή και για το λόγο αυτό στις 25-6-2018, στην Κουρούτα, είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία προσάρμοσαν στο αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της κλοπής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot