FOLLOW US: facebook twitter

Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της μουσικής: Εξαιρετική η συναυλία στην κεντρική πλατεία Πύργου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πατρών

Ημερομηνία: 11-02-2020 | Συντάκτης:

Ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές χάρισε στο κοινό, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πατρών υπό την Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γιώργου Μπουρδόπουλου, με μια ξεχωριστή συναυλία το μεσημέρι της Κυριακής. Μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα, με  ένα πλούσιο πρόγραμμα από το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο γνωστών συνθετών, με 45 μουσικούς που άπλωσαν το ταλέντο τους στην κεντρική πλατεία του Πύργου, ερμήνευσαν μεταξύ άλλων τα έργα ’Time to say goodbye’’, ‘’Chariots of fire’’, ‘’Greek suite’’, ‘’Mars from planets’’, ‘’Second waltz’’, ‘’Music of the night’’ από το μιούζικαλ ‘’Fandom of the Opera’’, ‘’Aladdin’’ κ.α ΄’όπως και τρία γνωστά  έργα του Μάνου Χατζηδάκι: ‘’Οδός Ονείρων’’, ‘’Στο Λαύριο γίνεται χορός’’, ‘’Μην το ρωτάς τον ουρανό’’ και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.  ‘Τα σολιστικά μέρη ερμήνευσε η Άννα Χουλιαροπούλου και ο Γιάννης Ντακόλιας, σπουδαστές του ΩΔΕΙΟΥ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» [Σχολή: Σύγχρονου τραγουδιού, τάξη: Χρύσας Πανταζοπούλου]. Η συναυλία ξεκίνησε με το γνωστό έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου «Οι δρόμοι της φωτιάς» και συνεχίστηκε με πολλά τραγούδια και ξεχωριστή στιγμή την ερμηνεία του “Petite Fleur”, που έπαιξε ο σαξοφωνίστας Φώτης Μαυρουδής.

Την εκδήλωση διοργάνωσε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Πολιούχο Πύργου ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου, η ΔΗΚΕΠ και ο δήμος Πύργου. Τον κόσμο που συγκεντρώθηκε αυθόρμητα για να παρακολουθήσει την εξαίσια αυτή συναυλία, καλωσόρισε η αντιπρόεδρος  του ΔΟΠΠ Αγγελική Ζάγκλαρη που αναφέρθηκε στην διαδρομή της Φιλαρμονικής Πατρών καθώς  και στον καλλιτεχνικό διευθυντή της μαέστρο κ. Σταύρο Σολωμό όπως και τον  Αρχιμουσικό κ. Γιώργο Μπουρδόπουλο,  με ιδιαίτερη αναφορά στους δύο ερμηνευτές  Άννα Χουλιαροπούλου και Γιάννη Ντακόλια. Τόνισε δε, ότι πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές Φιλαρμονικές ορχήστρες της χώρας και ακόμα ότι η συγκεκριμένη συναυλία έχει την δύναμη να ανασύρει το πιο βαθύ, αυθεντικό και πιο προσωπικό κομμάτι του εαυτού μας.

Την συναυλία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων και τον πρόεδρο του Δ.Σ εκπρόσωποι ωδείων, συλλόγων και τοπικών φορέων της πόλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος