FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωεκλογές και Γιουροβίζιον

Ημερομηνία: 02-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τι σχέση έχουν οι ευρωεκλογές με τη Γιουροβίζιον; Κατ’ αρχήν τις συνδέει το πρώτο συνθετικό κάθε λέξης και κατά δεύτερον αφορούν δραστηριότητες που εκδηλώνονται στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Η Γιουροβίζιον αντιμετωπίζεται ως μια ελαφριά εκδήλωση, η οποία φέρνει σε μια κοινή πίστα όλες τις διαγωνιζόμενες χώρες, αλλά και τους πολίτες που συν-πίνουν και συν-τρώγουν γύρω από τον τηλεοπτικό δέκτη.

Οι ευρωεκλογές έχουν μια διαφορετική εικόνα. Πρώτα απ’ όλα, ψηφίζουν κάτοικοι που κατάγονται ή διαμένουν σε χώρες-μέλη μιας θεσμοποιημένης πολιτικής και οικονομικής οργάνωσης.

Οι ευρωεκλογές συναντούν τη Γιουροβίζιον στο θέαμα. Οι υποψήφιοι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, είναι άνθρωποι του θεάματος. Επιλέγονται με γνώμονα την ψηφοσυλλεκτική ικανότητα. Μικρή σημασία δίνεται στη γνώση του αντικειμένου. Με άλλα λόγια, οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε επικοινωνιακό γεγονός, στο οποίο επιβιώνουν όσοι/ες είναι τηλεπερσόνες. Κι εμείς, οι ψηφοφόροι, οδηγούμαστε, και με δική μας ευθύνη, να ψηφίσουμε ξώκαρδα. Σαν να επιλέγουμε το τραγούδι που μας αρέσει. Τρώγοντας τσιπς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia