FOLLOW US: facebook twitter

Εβδομάδα Κυπέλλων Ευρώπης

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ξεκινά η φάση των «16» του Champions League-Την Πέμπτη το Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν

Εβδομάδα Κυπέλλων Ευρώπης είναι αυτή που διανύουμε. Το Champions League και το Europa League επιστρέφουν μετά από περίπου δύο μήνες. Στις 10 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι όμιλοι και πλέον αρχίζουν τα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Σε δύο δόσεις θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» του Champions League. Σήμερα, Τρίτη, στις 22:00, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Λειψία-Λίβερπουλ (στη Βουδαπέστη) και Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν και την Τετάρτη, στις 22:00, οι αναμετρήσεις Πόρτο-Γιουβέντους και Σεβίλλη-Ντόρτμουντ. Τα άλλα τέσσερα ματς θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και είναι τα εξής: Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι και Λάτσιο-Μπάγερν Μονάχου (23/2) και Αταλάντα-Ρεάλ Μαδρίτης, Γκλάντμπαχ-Μάντσεστερ Σίτι (24/2).
Το μεγάλο παιχνίδι είναι το σημερινό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Παρί. Η τελευταία συνάντησή τους ήταν τη σεζόν 2016-17 για την ίδια φάση και σίγουρα δεν μπορεί να την ξεχάσει κανείς. Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είχε νικήσει 4-0 στο πρώτο ματς και οι Καταλανοί έκαναν την ανατροπή στο Καμπ Νου με 6-1 και πήραν την πρόκριση.

Την ίδια σεζόν η Γιουβέντους απέκλεισε την Πόρτο με δύο νίκες για την ίδια φάση και  «μπιανκονέρι» και «δράκοι» συναντώνται ξανά. Σεβίλλη και Ντόρτμουντ έχουν τεθεί αντιμέτωπες μόνο δυο φορές, στη φάση των ομίλων της σεζόν 2010/11 με τους Ισπανούς να παίρνουν τη νίκη στη Γερμανία και το ματς του «Σάντσεθ Πιθχουάν» να λήγει ισόπαλο.

Νίκη με σκορ πρόκρισης κυνηγάει ο Ολυμπιακός

Στο Europa League την Πέμπτη θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «32». Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν, θα ξεκινήσει στις 19:55 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» θα κυνηγήσουν τη νίκη με «καθαρό» σκορ, ώστε να κάνουν το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16». Για το Europa League ξεχωρίζουν επίσης οι αναμετρήσεις Μπενφίκα-Άρσεναλ, Σοσιεδάδ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιλ-Άγιαξ και Σάλτσμπουργκ-Βιγιαρεάλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος