FOLLOW US: facebook twitter

Ευαισθητοποίησαν και ενημέρωσαν για την Ευρώπη και τους θεσμούς της

Ημερομηνία: 26-04-2024 | Συντάκτης:

Εξαιρετική ημερίδα από το 3ο ΓΕΛ Πύργου και το ΓΕΛ Βουνάργου χθες στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Το στόχο, που ήταν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε σχέση με το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου και να ενημερώσουν ταυτόχρονα για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και τις Ευρωεκλογές που πλησιάζουν, κατάφεραν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του Γυμνασίου Βουνάργου, στην εξαιρετική σχολική ημερίδα με τίτλο «Ευρώπη- Ενεργός Πολίτης» που διοργάνωσαν χθες υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Στο κατάμεστο από μαθητές Λυκείων και εκπαιδευτικών της πόλης του Πύργου, συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, αλλά και παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιου Β’, οι Senior και Junior Ambassadors του 3ου ΓΕΛ και του ΓΕΛ Βουνάργου, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία –Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» παρουσίασαν στην εισαγωγική τους τοποθέτηση την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιμέρους αναφέρθηκαν στην Ευρώπη και το περιβάλλον, την Ευρώπη και τους Νέους, την Ευρώπη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά και τις Ευρωεκλογές στις οποίες καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης

Στην ενδιαφέρουσα ημερίδα, τοποθετήθηκαν μέσω διαδικτύου, ζωντανά από το Ευρωκοινοβούλιο, οι Ευρωβουλευτές Κωνσταντίνος Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελίζα Βόζεμπεργκ της ΝΔ, ο Κώστας Παπαδάκης του ΚΚΕ και ο Νίκος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και ο σύμβουλος Πολιτικής στην Ευρωομάδα Renew Europe του Ευρωκοινοβουλίου Ιωάννης Δάλμας,.

Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας

Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας στον σύντομο χαιρετισμό του, μίλησε για την εξαιρετική εκδήλωση που προετοίμασαν οι μαθητές των δυο σχολείων τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μέσω του προγράμματος που συμμετέχουν μυούνται στα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ταυτόχρονα βλέπουν πως πρέπει ο Έλληνας Πολίτης και παράλληλα Ευρωπαίους Πολίτης, να είναι ενημερωμένος σχετικά με την συνεργατικότητα, τη δημοκρατία, τις υγιείς απόψεις για την συλλογικότητα και το σεβασμό σε όλες τις ομάδες.

Κατάμεστο ήταν το συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στην χθεσινή σχολική ημερίδα με θέμα «Ευρώπη- Ενεργός Πολίτης»

«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε μέσω της εκπαίδευσης προϋποθέσεις ώστε να αποδοθεί στην κοινωνία ένας σημερινός μαθητής -αυριανός πολίτης διακατεχόμενος από τα ιδεώδη της δημοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα που επιθυμούμε για τους μαθητές μας».

Η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Πύργου Ιουλία Χάρμπαλη, σημείωσε ότι με την ημερίδα αυτή, συνδυάζουν και τιμούν την Ημέρα της Ευρώπης που είναι στις 8 Μαΐου και στόχος τους ήταν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές οι οποίοι σε λίγο καιρό θα ψηφίσουν για την Ευρωβουλή ενώ ο Διευθυντής του ΓΕΛ Βουνάργου Αντώνης Σπανός πρόσθεσε ότι τα δυο σχολεία είναι πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Νομό και η συνεργασία τους είναι και σε άλλες δραστηριότητες που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Με τους μαθητές μας ενόψει ευρωεκλογών και αφορμή την ημέρα Ευρώπης που είναι σε μερικές ημέρες διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσουμε σε σχέση με το ρολό του Ευρωκοινοβουλίου και την συμμετοχή των μαθητών στις προσέχεις ευρωεκλογές. Για αυτό καλέσαμε και μαθητές δυο τελευταίων τάξεων λυκείου της περιοχής και τους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θεόδωρος Κόρδας χαρακτήρισε πολύ σημαντική για όλη την κοινωνία την εκδήλωση αυτή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική για όλους ώστε να ενημερωθούν όχι μόνο για τις Ευρωεκλογές αλλά και για τα δικαιώματα που έχουμε ως Ευρωπαίοι Πολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος