FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 στον Πύργο – Πλημμυρίζει με ήχους απόψε η πλατεία Δικαστηρίων

Ημερομηνία: 22-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

50x70_cities_posters_v03

Μια βραδιά μουσικής, χορού και καλλιτεχνικών προτάσεων
Με μια μεγάλη συναυλία ξεκινά απόψε, στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων, το μουσικό διήμερο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2016 στον Πύργο. Οι μαθήτριες της σχολής χορού «Dancing Steps» της Μαρίας Πολίτη σημαίνουν την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων με ένα άκρως εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα.
Στη συνέχεια 25 μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν μια μεγάλη συναυλία. Πέντε συγκροτήματα, οι: Κάπως Έτσι, The Granites, Scandal, Ελεύθερη Πτώση και Keep the Change, με συμμετοχές-έκπληξη και guest καλλιτέχνες on stage, έχουν ετοιμάσει μια πλούσια μουσική περιήγηση σε ροκ και έντεχνες διαδρομές.
Παράλληλα, ο πεζόδρομος της Μιαούλη γεμίζει με χρώμα και δροσερές καλοκαιρινές δημιουργίες από τα μέλη του Πολιτιστικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου «ΗλειοΤέχνες», οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής που μετά από χρόνια ξαναζωντανεύει τον Πύργο και τον πεζόδρομο των Δικαστηρίων.
Σας περιμένουμε όλους σε μια βραδιά μουσικής, χορού και καλλιτεχνικών προτάσεων. Μια βραδιά δημιουργικής αφύπνισης της πόλης!
Μια γνωριμία με τα συγκροτήματα:

kapws-etsi

«Κάπως Έτσι»
Οι «Κάπως Έτσι» δημιουργήθηκαν το Δεκέμβριο του 2006 στην Πάτρα από μια παρέα μουσικών, με σκοπό τη δημιουργική τους έκφραση μέσα από τη μουσική. Το είδος μουσικής που αρχικά τους χαρακτήριζε είχε σαν βάση την παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική. Λίγο αργότερα, και με την είσοδο νέων μελών και οργάνων το ύφος του σχήματος αναδιαμορφώνεται καθώς προστίθενται ξένες διασκευές και ο ήχος γίνεται πιο ηλεκτρικός. Μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές κυρίως της Πάτρας («Ονήσιμον», «Ντιβάνι», «Ghetto», «Rock n’ roll room », «Ανεμολόγιο», «Ποικίλη Στοά», «Poco poco», «Catamaran» κ.α.).
Τον Αύγουστο του 2014  ολοκλήρωσαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τον ομώνυμο του σχήματος τίτλο «Κάπως Έτσι».  Σε αυτή περιλαμβάνονται τραγούδια με ελληνικό και αγγλικό στίχο και επιχειρείται ένα αρμονικό δέσιμο της ελληνικής παραδοσιακής και της ροκ μουσικής. Η διαφορετικότητα στο στίχο αλλά και στο είδος της μουσικής μεταξύ των κομματιών οδήγησε στη δημιουργία ενός διπλού δίσκου, ελληνόφωνου και αγγλόφωνου, με κοινό τους, όμως, στοιχείο την αγάπη για πειραματισμούς και ηχητικά «παντρέματα». Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει, επίσης, διασκευές γνωστών ροκ κομματιών ιδωμένων μέσα από την «πειραγμένη» καλλιτεχνική οπτική της μπάντας.

Οι «Κάπως Έτσι» είναι οι:
Ηλίας Λαμπρόπουλος – Βιολί, Τρομπέτα, Φλικόρνο, Κλαρινέτο, Γκάιντα, Κιθάρα, Τραγούδι
Σοφία Ραφτούλη – Πλήκτρα, Ακορντεόν, Τραγούδι
Αντρέας Μαρκάκης – Μπάσο, Φυσαρμόνικα, Τραγούδι
Διογένης Οικονόμου – Ακουστική Κιθάρα, Λαούτο, Τραγούδι
Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος – Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιώργος Μπαράκος – Τύμπανα

scandal

«Scandal»
Οι «Scandal» είναι ένα πενταμελές ροκ συγκρότημα από τον Πύργο με επιρροές από την ελληνική και ξένη σκηνή. Εδώ και τρία χρόνια είναι ενωμένοι και αφοσιωμένοι στη μουσική, αφήνοντας στις ζωντανές τους εμφανίσεις τις καλύτερες εντυπώσεις…
Φωνή: Γιώργος Γρηγοροπουλος, Κιθάρα: Μαρίνος Ξινής, Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Μπάσο: Δημήτρης Αλτάνης και Τύμπανα: Γιώργος Ασημακόπουλος

granites

«The Granites»
Tέσσερις ροκάδες, κουρασμένοι απ’ τη σύγχρονη μουσική υπερπληροφορία, ενώνουν τις δυνάμεις και το μεράκι τους για να ξαναφέρουν μπροστά σας τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν, έχοντάς τα καθημερινά στο μυαλό μας δεκαετίες τώρα και, ευτυχώς, για πολλά χρόνια ακόμα.
Φωνή: Κώστας Λεμπέσης, Κιθάρα: Πάνος Τριαντόπουλος, Μπάσο: Γιώργος Μαρουφίδης και Τύμπανα: Παντελής Αρβανιτόπουλος

eleftheri-ptosi

«Ελεύθερη Πτώση»
Η «Ελεύθερη Πτώση» δημιουργήθηκε το 2005 στον Πύργο. Από τότε συμμετέχει σε συναυλίες εθελοντισμού, στηρίζει με live το Χαμόγελο του Παιδιού και έχει κάνει support σε αρκετούς καλλιτέχνες σε συναυλίες εντός του νομού: Β. Παπακων/νου (στο Alfeios Fest 2008 και στο Κατάκολο το 2014), Φ. Πλιάτσικα στο στάδιο το 2008, Δυτικές Συνοικίες, Κίτρινα Ποδήλατα, Λ. Μαχαιρίτσα, Tsopana Rave (σε εθελοντικό Live κατά των ναρκωτικών), κλπ. Η μουσική που παίζουν είναι rock/hard rock αλλά προσπαθούν να παίξουν και άλλα είδη, φιλτραρισμένα από το μουσικό τους γούστο και τα ακούσματά τους, συμπεριλαμβάνοντας και ελληνικά κομμάτια παιγμένα λίγο πιο δυνατά. Η ιδιαιτερότητα που ίσως έχουν είναι ότι πάντα έχουν γυναίκα στα φωνητικά, μαζί και με άνδρα, πράγμα που τους δίνει δικαιωματικά τον τίτλο του πιο φεμινιστικού τοπικού συγκροτήματος! Δε θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν από την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 στον Πύργο.
Φωνές: Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Διονύσης Μοσχόπουλος, Κιθάρα: Αντώνης Αντωνόπουλος, Μπάσο: Γιάννης Βόλλαρης και Τύμπανα: Δημήτρης Πανδής

*Ευχαριστούμε τα γειτονικά καταστήματα: Μικρό Καφέ, Διάλεξη, Brera, De Greco, Καφενείον Φιλικόν, Allegro, Pantheon, Sketch Cafe και Τσιπουράδικο για τη σημαντική υποστήριξη και βοήθειά τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot