FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκό ναυάγιο ενώ ο ιός εξαπλώνεται

Ημερομηνία: 09-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”109497″ img_size=”full”][vc_column_text]Τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια των Ευρωπαίων τεχνοκρατών να δώσουν μια πειστική λύση που θα διατηρήσει τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.Το χάσμα Βορρά – Νότουδεν γεφυρώθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, να ανακοινώνει πως «έπειτα από 16 ώρες συζητήσεων φτάσαμε κοντά σε μια συμφωνία αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί.

Ο ίδιος, μετέθεσε τη συνέχιση των συζητήσεων την Πέμπτη (09/04), με το στόχο να παραμένει «ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τις επιπτώσεις του covid-19 (για να προστατεύσουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες) αλλά και για ένα σημαντικό σχέδιο ανάκαμψης».

Εφιαλτικές εικόνες από το μέλλον

Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η πανδημία θα εξαφανίσει 195 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης (40 ωρών εβδομαδιαίως). Ο εργάσιμος χρόνος θα μειωθεί σημαντικά όχι μόνο από την απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και από το «μοίρασμα» της φτώχειας που θα ακολουθήσει μέσω της επικράτησης ελαστικών σχέσεων εργασίας. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, η οργάνωση που συνδέεται με τον ΟΗΕ εκτιμά ότι θα πληγεί σφόδρα και προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε μπροστά στη «σοβαρότερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».Την ίδια ώρα  τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ολόκληρο τον πλανήτη αγγίξαν το 1.500.000

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot