FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμοι για… μάχη στον ΦΟΔΣΑ

Ενδιαφέρον για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ έχουν εκδηλώσει ως τώρα ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος και ο Γιάννης Λέντζας, ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος και ο Στάθης Καννής

-Τους αντιπροσώπους τους στο νέο ΔΣ εξέλεξαν ήδη οι περισσότεροι δήμοι της Ηλείας

-Αντωνακόπουλος, Λυμπέρης και Τσιρίκος οι τρεις από τις μειοψηφίες των πολυεδρικών δήμων

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αντίστροφα μετράμε πλέον για τη συγκρότηση του νέου 16μελούς συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας (ΦΟΔΣΑ), καθώς οι δήμοι την περασμένη εβδομάδα εξέλεξαν τους εκπροσώπους τους πλην του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, και του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, οι οποίοι αναμένεται να το πράξουν εντός της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται πως όσοι δήμοι έχουν περισσότερες από τρεις έδρες, εκλέγουν υποχρεωτικά έναν εκπρόσωπο από παράταξη της αντιπολίτευσης.

Από τον δήμο Πύργου, ο οποίος έχει πέντε έδρες (4+1), οι τέσσερις της πλειοψηφίας είναι ο δήμαρχος Στάθης Καννής και οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Φάμελος, Νίκος Θεοδώρου και Βασίλης Παναγόπουλος, ενώ από τη μειοψηφία εκλέχθηκε ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάκης Αντωνακόπουλος.

Από τον δήμο Ήλιδας, ο οποίος λόγω απογραφής έχασε μία έδρα και πλέον έχει τρεις (2+1), εκλέχθηκαν ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Γιάννης Αθανασόπουλος από την πλειοψηφία και ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Λυμπέρης.

Από τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, που κέρδισε μία έδρα και έχει πλέον τρεις (2+1), αντιπρόσωποι θα είναι ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας και ο Παναγιώτης Βαγγελάκος από τη μειοψηφία και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τσιρίκος από τη μειοψηφία.

Από τον δήμο Πηνειού, που οριακά έμεινε στις δύο έδρες, παρόντες στο διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ θα είναι ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Τον δήμο Ζαχάρως θα εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος, ενώ τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που έχασε μία έδρα, λογικά θα τον εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος και τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο δήμαρχος Άρης Παναγιωτόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική μάχη, ενδιαφέρον για την προεδρία έχουν εκδηλώσει ως τώρα ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος και ο Γιάννης Λέντζας, ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος και ο Στάθης Καννής. Υπενθυμίζεται πως η ψηφοφορία είναι φανερή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot