FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμο στο τέλος του έτους το κολυμβητήριο Πύργου

Ημερομηνία: 03-05-2024 | Συντάκτης:

-Επόμενος στόχος η ενεργειακή του αναβάθμιση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στο τέλος του έτους αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες του Πύργου το νέο κολυμβητήριο, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης ως τις 31 Δεκεμβρίου λόγω τεχνικών ζητημάτων που ανέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου.

Όπως αναφέρει η εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, την περίοδο των εκσκαφών παρατηρήθηκε έδαφος κορεσμένο σε νερό, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκτέλεση εργασιών. Μετά τον έλεγχο παρατηρήθηκαν διαρροές στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου-στίβου, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ) και την επιδιόρθωση ανέλαβε ο δήμος Πύργου.

«Αυτή η καθυστέρηση στις εργασίες εκσκαφών είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν οι εργασίες θεμελίωσης του νέου κτιρίου και δεν οφειλόταν σε υπαιτιότητα της υπηρεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εισήγηση και επισημαίνεται ότι με τη λήψη απόφασης έγκρισης της παράτασης ενδέχεται να αυξηθεί η δαπάνη για αποζημίωση λόγω αναθεώρησης και να υπάρξει τροποποίηση του οικονομικού αντικειμένου και μόνο του έργου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το έργο εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024, ενώ εξήγησε για ποιο λόγο δεν καρποφόρησε η προσπάθεια προσθήκης επιπλέον διαδρομών.

«Προσπαθήσαμε να υποβάλουμε συμπληρωματική σύμβαση για να αυξήσουμε σε οκτώ τις διαδρομές, αλλά δεν υπήρχε το λεγόμενο “απρόβλεπτο” ώστε να εγκριθεί. To έργο θα ολοκληρωθεί όπως προβλεπόταν και ο στόχος μας είναι να το αναβαθμίσουμε ενεργειακά, στο πλαίσιο ενός συνολικού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος