FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα για τις απώλειες στους ελαιοπαραγωγούς: Ερώτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 03-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ αναφορικά με το τι μέτρα  θα πάρει  για την κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος και την ανακούφιση των ελαιοπαραγωγών της Ηλείας που επλήγησαν από τον καύσωνα.

Όπως τονίζουν για άλλη μια χρονιά -τρίτη συνεχή- οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουν το εισόδημά τους καθώς με τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μαΐου 2020  έγινε μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις – περιοχές είναι μάλιστα καθολική.        Οι αγρότες απαιτούν:

– Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

– Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή, είναι προκλητική. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση.

– Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος